Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan sınırında İran askerlerine saldırı

İran’ın Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletinin sınır bölgesinde devriye görevindeki İran askerlerini hedef alan saldırıda 8 sınır görevlisi öldürüldü.



Ä°ran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Sistan ve Belucistan eyaletinin Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Esger MirÅŸekari, “Pakistan tarafından Ä°ran topraklarına giren teröristler, ateÅŸ açarak 8 askeri ÅŸehit ettiler” dedi.

MirÅŸekari, militanların saldırıdan sonra tekrar Pakistan tarafına kaçtığını aktardı.

Pakistan yönetimine saldırganları yakalayarak Ä°ran’a teslim etmesi talebinde bulunan MirÅŸekari, bu ülkeye, sınırlarından teröristlerin geçiÅŸlerini engellemesi konusunda uyarıda bulundu.

Saldırıyı, bölgede daha önce de benzer eylemler düzenleyen CeyÅŸu’l Adl isimli örgütün üstlendiÄŸi iddia edildi.

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi Sistan ve Belucistan eyaletinin Kasr-ı Kand ve Nik Åžehr bölgelerinde “yabancı istihbarat servisleriyle baÄŸlantılı bir gruba” düzenlenen operasyonda çok sayıda militanın öldürüldüÄŸü ve çok miktarda silah, mühimmat ve iletiÅŸim ekipmanının ele geçirildiÄŸi bildirilmiÅŸti.

Ä°ran’daki Sünni halkın haklarını koruduÄŸu iddiasıyla 2003 yılından bu yana ülkede birçok kez sivil ve askeri hedeflere saldırılar düzenleyen Cundullah örgütünün lideri Abdulmelik Rigi’nin, 2010’da yakalanıp idam edilmesi sonrasında örgüt 2012’de ismini CeyÅŸu’l Adl olarak deÄŸiÅŸtirmiÅŸti. Zaman zaman Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan bölgesinde Ä°ranlı güvenlik güçleriyle çatışan CeyÅŸu’l Adl, bazen de Ä°ranlı askerleri kaçırıyor.

Örgütün elebaÅŸlarından ve Cundullah örgütünün idam edilen lideri Abdulmelik Rigi’nin kardeÅŸi Settar Rigi’nin geçen ay Pakistan’da yakalandığı bildirilmiÅŸti. Örgütün yabancı istihbarat servisleri tarafından desteklendiÄŸini iddia eden Ä°ran, Pakistan yönetimini de sınır güvenliÄŸini saÄŸlayamamakla suçluyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.