Sosyal Medya

Dünya

Alman kanalından skandal Türkiye haberi!

Alman n-tv haber kanalı Türkiye üzerinden Suriyede IŞİDe katılanlar konusunu haber yaptı.



Akçakale Gümrük Kapısı çevresinden Suriyeye geçiÅŸ yapanlarla görüÅŸen n-tv, gözü açık olanların hala rahatça sınırı geçebildiÄŸini öne sürdü. Aptal deÄŸilse, her isteyen IŞİDe katılabilir baÅŸlığıyla verilen haberde, Türkiye, Suriyeye geçmeye çalışan batılı militanlara karşı önlem aldığı güvencesini veriyor. Sınır güvenliÄŸinin ne kadar kötü olduÄŸunu, sınıra gidenler görüyor. Kaçakçıların IŞİD kontrolündeki Suriye topraklarına geçmesi sadece birkaç dakikalarını alıyor diye yazdı.

Suriyenin Tel Abjad bölgesinden Akçakaleye kaçakçılık yapan Ahmed Ali adlı 18 yaşındaki kiÅŸiyle görüÅŸen ve sözkonusu kiÅŸinin istediÄŸi zaman sınırdan rahatlıkla geçtiÄŸini söylediÄŸini aktaran n-tv, kendilerinin gözü önünde gümrük kapısının birkaç yüz metre ilerisinden sınır görevlilerinin gözü önünde, gün ışığında sınırı 10 dakika içerisinde geçtiÄŸini iddia etti.

Süleyman ve Mustafa adlı gençlerin kendilerine istedikleri takdirde onları da Suriye tarafına geçirmeyi teklif ettiklerini aktaran n-tv, Türkiyenin batı ülkelerinden IŞİDe katılmak isteyenlerin transit geçiÅŸ yaptıkları ülke olduÄŸunu savundu.

Türkiyenin 900 kilometrelik Suriye sınırının uzunluÄŸu nedeniyle sıkıntılar olabileceÄŸi savunması yaptığını kaydeden Alman n-tv kanalı, batılı güvenlik kaynaklarının, NATOnın en büyük ikinci ordusuna sahip Türkiyenin istemesi durumunda güvenliÄŸi saÄŸlayabileceÄŸini söylediklerini aktarıyor.

Akçakaledeki sivil polislerle de görüÅŸen n-tv, sınırın sadece Suriyeli sığınmacılara açık olduÄŸunu, Almanya ve Ä°ngiltere gibi ülkelerden gelen çok sayıda IŞİD sempatizanının geçiÅŸinin engellendiÄŸini söylediklerine dikkati çekiyor.

Türk makamlarının bildirdiÄŸine göre, 1150 kiÅŸi Türkiyeden sınırdışı edildi. 12 bin 500 kiÅŸi içinse giriÅŸ yasağı konuldu. Ancak, Türkiyeye giriÅŸ yasağı olmayan ve aptalca davranmayan bir kiÅŸi, illa Suriyeye geçmek istiyorsa IŞİDe katılmak için bir yol bulabilir diye yazan n-tv, batı ülkelerinden IŞİDe katılmak isteyenlerin sayısının azalmasına raÄŸmen, insan kaçakçılarının 100 Dolar karşılığında sınırdan geçiÅŸ saÄŸladıklarını iddia etti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.