Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de 300 Kürt kaçırıldı iddiası

Yerel kaynaklar Suriye’nin kuzey doğusunda 300 Kürt sivilin silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını iddia etti.



Yerel gazeteciler ve kaynaklar AFP’ye ülkenin kuzeybatısındaki bir kontrol noktasında silahlı bir grubun 300 kiÅŸiyi kaçırdığını aktardı.

Kürt yetkililer olaydan Ä°dlib’de etkin olan El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’ni sorumlu tuttu. Henüz kaçırma olayını üstlenen bir grup olmadı.

Kürt Demokratik Birlik Partisi (PYD) Sözcüsü Nevaf Halil, "Afrin yönünden 5 otobüs ve bir minibüs içerisinde gelen ve Halep’e maaÅŸlarını almaya gitmekte olan 300 kiÅŸilik bir grup bir kontrol noktasında kaçırıldı" dedi.

Afrin’de görev yapan ve ismini vermeyen bir gazeteci, grubun rehin aldığı kadınları serbest bıraktığını, erkek ve çocukları alıkoymaya devam ettiÄŸini söyledi.

Gazeteci Ali Abdurrahman, "BeÅŸ otobüs içerisinde 300 kiÅŸi vardı ve Nusra Cephesi’nin kontrolünde olan Dana’da kaçırıldılar" ifadelerini kullandı.

PYD’nin kontrolündeki Kobani’nin yetkililerinden Ä°dris Nassan, Reuters’a, Kürtlerin Pazar günü Afrin’den Halep ve Åžam’a giderken kaçırıldığını belirtti.

Nassan, "Onları, Halep’in 20 kilometre batısındaki Tukad Köyü’nde kaçırdılar ve daha sonra Ä°dlib’deki Dana Köyü’ne doÄŸru götürdüler" dedi.

Suriye Ä°nsan hakları Gözlemevi, olayı hangi grubun yaptığının net olmadığını belirtti.

Kaçırma olayının yaÅŸandığı Ä°dlib’in kuzeybatısında Nusra Cephesi ve onunla beraber hareket eden grupların ağırlığı var.

Bölgedeki muhalif güçlerin ortaklaÅŸa oluÅŸturduÄŸu ‘Fetih Ordusu’ Ä°dlib’i Esed rejimi güçlerinden 28 Mart’ta geri almıştı.

Kaynak: AFP, Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.