Sosyal Medya

YaÅŸam

Sıcaklık 10 derece birden düşecek

Meteoroloji, bahar havasının bugünden itibaren yerini yeniden soğuk ve yağışlı havalara bırakacağı tahmininde bulundu. Yurdun yüksek kesimlerine ise kar yağışı bekleniyor



Ä°stanbul’da sabah saatlerinde etkili olan bahar havanın öÄŸle saatlerinde yerini soÄŸuk ve yağışlı havaya bırakması bekleniyor. 

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, “AkÅŸam saatlerinde Ä°stanbul’da hava soÄŸuyacak, Ankara’da kar yağışı görülebilir” dedi. 

Ä°ddiaya göre, Trakya üzerinden gelen yeni bir yağışlı hava Ä°stanbul’da öÄŸlen saatlerinden itibaren etkili olmaya baÅŸlayacak. AkÅŸam olduÄŸunda ise Ä°stanbul’da saÄŸanak yağış hayatı olumsuz etkileyebilir, Çanakkale Edirne çevrelerinde ise sel riski var, ÅŸiddetli yağış su baskınlarına ve sele neden olabilir.

Bugün yağışlara raÄŸmen sıcaklıklar kuvvetli lodos sayesinde ülke genelinde yüksek seyredecek.

Salı günü ise hava 7 ila 10 derece birden soÄŸuyacak. 20 dereceye kadar yükselen sıcaklıklar birden 10 dereceye düÅŸecek, bu ani soÄŸuma ile ülkemize yerleÅŸecek "kış havası" etkisini hafta boyunca sürdürecek.

YÜKSEK KESÄ°MLERE KAR GELÄ°YOR

Ege’nin iç kesimleri, Ä°ç Anadolu ve DoÄŸu Anadolu ile Karadeniz’in yüksek kesimlerinde ve Marmara’da UludaÄŸ gibi yükseklerde Salı – Cuma arası kar yağışları bekleniyor. 

Özellikle Ä°ç Ege ve Ä°ç Anadolu, gece sıcaklıklarının sıfırın altına düÅŸecek olmasıyla, don tehlikesi yaÅŸayacak. Bu durum Cuma gününe kadar devam edecek, her gece sıfırın altında sert bir hava olacak.

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya ve Çanakkale çevreleri ile zamanla bölge genelinin yaÄŸmur ve saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların öÄŸle saatlerinden sonra Trakya ile akÅŸam saatlerinden sonra güney ve doÄŸusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden, gece saatlerinden sonra kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öÄŸle saatlerinden itibaren kıyı kesimleri ile Manisa, UÅŸak ve Denizli çevreleri, akÅŸam saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların yaÄŸmur ve saÄŸanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde olmak üzere Ä°zmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kıyı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceÄŸi tahmin ediliyor.

AKDENÄ°Z: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, akÅŸam saatlerinden sonra Burdur ve Isparta çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

Ä°Ç ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu akÅŸam saatlerinden sonra EskiÅŸehir çevreleri, gece saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinin yaÄŸmur ve saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

BATI KARADENÄ°Z: Parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öÄŸle saatlerinden sonra Düzce çevreleri, akÅŸam saatlerinden sonra batısı ile gece saatlerinden sonra Sinop hariç bölge genelinin saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

ORTA ve DOÄžU KARADENÄ°Z: Parçalı ve az bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

DOÄžU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

GÜNEYDOÄžU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.