Sosyal Medya

Dünya

Fransa'da cami sayısı tartışması

Fransa İslam Konseyi Başkanı, ülkedeki cami sayısını iki katına çıkarmak istediklerini belirtirken aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi bu hedefe karşı olduklarını açıkladı



Fransa Ä°slam Konseyi BaÅŸkanı Dalil Ebubekir, ülkede yaklaşık 2 bin 200 cami bulunduÄŸunu belirterek, bunların sayısının iki yıl içinde iki misline çıkartmak istediklerini söyledi. Aşırı saÄŸcı Ulusal Cephe Partisi ise, Ulusal Ä°slam Konseyi’nin ülkedeki cami sayısını iki yıl içinde iki katına çıkarma hedefine karşı olduÄŸunu açıkladı. 

Ebubekir, Fransa’da düzenlenen bir etkinlikte “Çok sayıda tamamlanamamış mescit, cami projesi bulunuyor. Ülkedeki cami sayısının bunların tamamlanması suretiyle iki katına çıkarılabileceÄŸini düÅŸünüyorum” dedi.

Ä°mamların eÄŸitilmesi konusuna da deÄŸinen Ebubekir, bu konuda Paris’teki üniversitelerle anlaÅŸmaların yapılabileceÄŸini ifade ederek “Bu iÅŸbirlikleri sayesinde imamlara Fransa yasaları, Fransız kültürü konusunda dersler verilerek cumhuriyetçi bilinçlenmede artış saÄŸlanabilir. Müslümanların ÅŸiddetin taraftarı veya sorumlusu gibi gösterilmeleri yanlış” diye konuÅŸtu.

Ebubekir, Müslümanların da Yahudi ve Hristiyanlar kadar dinin gereklerini yerine getirmeye hakları olduÄŸunu belirterek bunun saÄŸlanması için camilerin sayısının arttırılması gerektiÄŸini kaydetti.

AÅžIRI SAÄžCILAR KARÅžI ÇIKTI

Ulusal Cephe Partisi BaÅŸkan Yardımcısı Florian Philippot, camileri "yüzde yüz radikalleÅŸme yerleri" olarak niteleyerek ülkede yeteri kadar cami olduÄŸunu iddia etti.

"I Tele" kanalına konuÅŸan Philippot, camilerde ibadet için yeterli yer olmadığı yolundaki eleÅŸtirilere karşı çıkarak "Sokaklarda namaz kılanların, bunu hükümet ve cumhuriyet rejimine baskı yapmak için bilinçli olarak yaptığını" ileri sürdü.

"Radikal imamların ülkelerine geri gönderilmesini" isteyen Philippot, yurt dışından mali destek alan camilerin inÅŸaatının da derhal durdurulması gerektiÄŸini söyledi.

ÇoÄŸu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslümanın yaÅŸadığı Fransa, Avrupa’da en fazla Müslümanın yaÅŸadığı ülkeler arasında ilk sırada geliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.