Sosyal Medya

Güncel

İbrahim Kalın İran ziyareti öncesi önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın İran ziyareti öncesi konuştu.



Ä°brahim Kalın'ın gazetecilerin sorularına verdiÄŸi yanıtların satır baÅŸları ÅŸöyle:

" 23-24 Nisan’da yapılacak Çanakkale kutlamaları ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. Katılını teyit eden ülke sayısı 60’ı geçti. 23 Nisan’da Ä°stanbul’da bir toplantı ile baÅŸlayacak, 24 Nisan’da Çanakkale’de devam edecek."

SORU: Ä°ran ziyareti 2 gün diye planlandı bir güne düÅŸtü?

"Ziyaret baÅŸtan beri 1 günlük planlanmıştı. Ama belki gidiÅŸimiz bir gün önce olabilirdi. Planlama tamamen bizim program akışımızla ilgilidir. Ä°ran’ın bölgede sorumluluk sahibi bir komÅŸu olarak, Ä°ran’la iyi iliÅŸkiler geliÅŸtirilmesini hep savunduk. Dönem dönem Batı ile yaÅŸanan gerilimlerin de müzakere ile çözülmesi için çabalarımız devam etti."

SORU: Yarın imzalanacak anlaÅŸmalarla ilgili detay verir misiniz? Ä°ranlı vekillerin Ruhani’ye gönderdiÄŸi mektupla ilgili deÄŸerlendirme yapabilir misiniz?

"Enerji, ekonomik, gümrük ve saÄŸlıkla ilgili anlaÅŸmalarımız olacak. Bazı Ä°ranlı vekillerin yazdığı mektupla ilgili, olarak bizim verdiÄŸimiz mesajlar çok nettir. Bölge barışına ve istikrarına yönelik çaÄŸrılardır. Siyasi popülizm yapmak yerine kendi hükümetlerinin daha yapıcı bir politika izlemesi için hassasiyet göstermesi gerekir vekillerin. Suriye’de yaÅŸana olaylar 5. Yılına girmek üzere. 300 binden fazla insan hayatını kaybetti ve savaÅŸ hala devam ediyor. Bunları önlemek için sorumluluk sahibi muhataplarımızla her zaman iÅŸbirliÄŸine hazırız. Çatışmaların önlenmesi için herkes sorumluluk sahibi olarak hareket etmek durumundadır. Yemen konusunda da umarız kısa zamanda bir netice alınması imkanı olur."

SORU: Ak Parti’nin seçim beyannamesini gördüÄŸünü söylemiÅŸti. Bunun ardından hafta sonunda cumhurbaÅŸkanının AK Parti adayları ile ilgili çalışma yaptığı iddia edildi.

"Haftasonu cumartesi tam gün CumhurbaÅŸkanımız ile beraberdim. Kapanıp liste çalışması yaptığını görmedim. CumhurbaÅŸkanımız baÅŸtan beri net ifade etti. BaÅŸkanlık sistemi için bütün siyasi taraflara bir çaÄŸrı yaptığını biliyoruz. Bu noktada iktidar partisinin de bu çaÄŸrıya cevap vermesi sevindiricidir. AK Parti’nin 12 yıl liderliÄŸini yaptı. Fakat ÅŸu anda CumhurbaÅŸkanı sıfatıyla BaÅŸkanlık sistemi çaÄŸrısını tüm partilere yapmıştır. Listelerle ilgili gündeminde liste çalışması söz konusu deÄŸil. Seçim sürecini CumhurbaÅŸkanımız çok yakından takip edecektir bundan sonra da. Türkiye’nin geleceÄŸini ilgilendiren bir seçimdir. Bundan sonra atacağımız stratejik adımlar CumhurbaÅŸkanlığı makamı açısından da büyük önem arz etmektedir. Seçim sürecini de yakından takip edecektir."

CUMHURBAÅžKANLIÄžI'NA ÖRTÜLÜ ÖDENEK

"Devletin yönetiminde bulunan, baÅŸkomutan sıfatıyla bir cumhurbaÅŸkanının kendine ait bir bütçenm,in olmasından daha doÄŸal bir ÅŸey olamaz. Görevlerini yerine getirirken, bu görevini ifa edecek enstrümanlara sahip olmasından daha doÄŸal bir ÅŸey olamaz. Örtülü ödeneÄŸin nasıl kullanacağıyla ilgili kanunlar çarçevesinde olacaktır. Kanun Meclis’ten geçmiÅŸtir. Dünyanın her yerinde örtülü ödenek nasıl kullanılıyorsa cumhurbaÅŸkanımız da aynı yönde tasarruflarda bulunulacaktır."

SOSYAL MEDYA YASAÄžI

"Ben de yeni haberdar oldum. Åžu anda eriÅŸim engellemesi söz konusu deÄŸil. Savcılığın talebi gelmiÅŸ. Geçen hafta acı bir olay yaÅŸadık. Sonrasında da yaÅŸananlar olayın kendisi kadar üzücüydü. Bir takım medya gruplarının bu fotoÄŸraflarını terör örgütünün propagandasını yapar gibi yapmış olması, onca ikaza raÄŸmen kabul edilebilir deÄŸildir. O fotoÄŸraflar yurtdışındaki bir çok basın kuruluÅŸu tarafından da kullanılmadı. Gerekli uyarılar yapılmıştır, takibi de yapılacaktır. Savcılıktan gelen talep de bu görüntünün hiçbir mecrada kullanılmaması ile ilgili bir taleptir. Basın kuruluÅŸlarımız üzerine düÅŸen sorumluluÄŸu yerine getirseydi bu konu gündemimizde olmayacaktı. CumhurbaÅŸkanımız özel güvenlik birimlerinin deÄŸerlendirilmesi talebinde bulundu. ÇaÄŸlayan’da nasıl bir güvenlik zaafı olduÄŸunu müÅŸahade ettik. Bir takım yeni güvenlik tedbirlerinin alınması kaçınılmazdır. CumhurbaÅŸkanımız özel güvenlik birimlerinin kritik önemde olan kamu binalarının korunması ile ilgili bir çaÄŸrı yaptı. CumhurbaÅŸkanımız ile BaÅŸbakanımız görüÅŸebilir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.