Sosyal Medya

Güncel

Öcalan o isimde ısrarcı!

Öcalan’ın, “DTK Eşbaşkanı olarak devam etmek istiyorum” diyen Hatip Dicle’nin ikna edilmesini istediği öne sürüldü.



Partilerin aday listelerinin kesinleÅŸeceÄŸi 7 Nisan öncesi HDP heyeti Ä°mralı'ya gitti. Heyetin çözüm sürecinde gelinen aÅŸama konusunda Öcalan'ı bilgilendirirken adaylar konusunda ise görüÅŸ ve deÄŸerlendirmesini aldığı öÄŸrenildi.

Son olarak Nevruz öncesi Ä°mralı’ya giden HDP heyetinin dün duyuru yapmadan yine adaya gittiÄŸi ileri sürüldü. Heyette HDP Grup BaÅŸkanvekili Pervin Buldan'ın yer aldığı ifade edilirken yanındaki diÄŸer üyelerin kim olduÄŸu bilgisine ulaşılamadı.

Heyetin Ä°mralı'da Öcalan'la süreçte yaÅŸanan son durum ve aday isimlerine iliÅŸkin bilgi alışveriÅŸi yaptığı ve önerisini aldığı öÄŸrenildi. Öcalan’ın daha önce aday olmayacağını açıklayan DTK EÅŸbaÅŸkanı Hatip Dicle baÅŸta olmak üzere bazı isimlerin aday olmasına yönelik isteÄŸi kulislere yansımıştı. Heyete bir süre önce dahil olan kadın hareketi sözcülerinden Ceylan BaÄŸrıyanık’ın HDP’den milletvekili adayı gösterileceÄŸi bildirilirken, Dicle’nin adaylığı konusunun bugünnetleÅŸmesi bekleniyor. Dicle’nin aday olması durumunda HDP Ä°mralı heyeti üyelerinin tamamı aday gösterilmiÅŸ olacak. Aday yapılıp yapılmayacakları kesinleÅŸmeyen KCK yöneticileri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ın durumu da bugün netleÅŸmiÅŸ olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.