Sosyal Medya

Dünya

Rusya İran için harekete geçti!

Suud öncülüğünde İran destekli Husilere başlatılan operasyonlara karşı olduğunu belirten Rusya, Müttefiki İran için harekete geçti.



Yemen'deki hava saldırılarının durması için BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'ne bir karar taslağı sunanRusya, koalisyon operasyonlarının derhal durmasını istiyor.BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi, dün Yemen gündemiyle özel bir oturum düzenledi. Rusya, Yemen'den yabancıların güvenlik içinde çıkartılabilmesi ve insani yardımların bölgeye ulaÅŸtırabilmesi için ateÅŸkes öngören bir karar taslağı sundu. BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi Geçici BaÅŸkanı ise bu konuda hızlıca karar alınamayacağını söyledi. Ürdün'ün BM Büyükelçisi Dina Kavar, “Güvenlik Konseyi üyelerinin Rusya'nın önerisini detaylıca düÅŸünmek için zamana ihtiyacı var" diye konuÅŸtu.

KIZILHAÇ 24 SAATLÄ°K ATEÅžKES Ä°STEDÄ°

Suudi Arabistan liderliÄŸindeki askeri koalisyondan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. TuÄŸgeneral Ahmed Asiri, “Ä°nsani operasyon bizim iÅŸimizin ve sorumluluÄŸumuzun bir parçası" dedi. Asiri, yardımların yanlış kiÅŸilere, Husi isyancılara geçmemesi gerektiÄŸini belirtti. Uluslararası Kızıl Haç Komitesi de bölgeye yardımların gönderilebilmesi için 24 saatlik bir ateÅŸkes talep etmiÅŸti.

519 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in PerÅŸembe günü yaptığı açıklamaya göre Yemen'de son iki haftada en az 519 kiÅŸi hayatını kaybetti, bin 700'den fazla kiÅŸi de yaralandı.

10 ÜLKE DESTEK VERÄ°YOR

Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta, siyasi krizin yaÅŸandığı Yemen'de Husilere yönelik hava harekatına baÅŸladığını duyurmuÅŸtu. Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nden oluÅŸan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.