Sosyal Medya

Güncel

CHP'den önseçimden çıkan listeye müdahale!

CHP'de ön seçimden önce işi şansa bırakmak istemeyen il başkanları yaptıkları ankette Sarıgül, Sevigen ve Erdoğdu'nun ilk üçte çıktığını görünce müdahale etmiş.



AkÅŸam'da yer alan habere göre, CHP'nin ön seçim yaptığı büyük illerde son dakikaya kadar anahtar liste savaşı yaÅŸandı. Listeyi ise Sarıyer Belediye BaÅŸkanı Åžükrü Genç ile birlikte baÅŸkan yardımcıları hazırladı. Ä°ÅŸte geçtiÄŸimiz cuma akÅŸamı yapılan o gizli toplantının detayları:

BÜYÜK BULUÅžMA

Sarıyer Belediye BaÅŸkanı ile yardımcıları ön seçimden iki gün önce Derbent YaÅŸar Kemal Kültür Merkezi'nde Merkez talimatıyla konsey oluÅŸturdu. OluÅŸturulan listede isimleri bulunan aday adayları tek tek Derbent'e gitti. Ä°ddialara göre o toplantıya giden ancak talebi reddeden Mehmet Sevigen'in de aynı gece üzeri çizildi. Mehmet Sevigen'in Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket ettiÄŸi dedikodusu yayılınca talimat Ankara'dan geldi. Sevigen ve Sarıgül liste dışı kaldı.

KAMUOYU YOKLAMASI YAPILDI

CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Murat Karayalçın, Ä°stanbul'un üç ayrı seçim bölgesinde kamuoyu anketi yaptırmış. CHP üyelerine yönelik yapılan ankette 'Hangi milletvekilini tercih edersiniz?' sorusu da soruldu. Üç ankette de Ä°stanbul 2. bölgenin ilk üç sırasını Mehmet Sevigen, Mustafa Sarıgül ve Aykut ErdoÄŸdu çıktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.