Anadolu Ajansı'na konuÅŸan Misrata güvenlik komitesi üyesi Muhammed Salih, patlayıcı yüklü bir araçcın Libya'nın Misrata kentinin doÄŸusundaki kontrol noktasında infilak ettiÄŸini ve intihar saldırısında çok sayıda kiÅŸinin öldüÄŸünü veya yaralandığını söyledi.

Reuters haber ajansına göre ise saldırıda ilk belirlemelere göre dört kiÅŸi öldü, 20'den fazla kiÅŸi yaralandı. Trablus'taki hükümete baÄŸlı LANA haber ajansına göre hayatını kaybedenler arasında bir kadın ve iki çocuk da bulunuyor. 

Salih'e göre, iki saldırganın kullandığı araç güvenlik noktasında durdu ve ardından araçtan inen saldırganlar uzaktan kumandayla araçtaki bombaları patlattı. 

Saldırının sorumluluÄŸunu üstlenen henüz olmadı.

Misrata'daki kuvvetler Trablus hükümetine baÄŸlı Fecr-i Libya kuvvetlerinin de merkez üssü konumunda. 

Misrata güçleri olarak adlandırılan savaÅŸçılar son birkaç haftadır Misrata'nın doÄŸusundaki Sirte kentinde IŞİD'le de çatışıyor. 

Libya’da istikrar saÄŸlanamadı

Libya'da 17 Åžubat 2011'de gerçekleÅŸen devrimin ardından istikrar saÄŸlanamadı. Siyasi karışıklık ve ÅŸiddet olaylarının ardından bazı milletvekillerinin, "Temsilciler Meclisi" adı altında Tobruk kentinde çalışmalara baÅŸlamasıyla, ülkede iki meclis faaliyete geçti. 

Trablus'taki Milli Genel Kongre'nin desteklediÄŸi "Fecr-i Libya Koalisyonu" ile Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'nin destek verdiÄŸi emekli general Halife Hafter'e baÄŸlı güçler arasında zaman zaman ÅŸiddetli çatışmalara dönüÅŸen mücadele sürüyor.

Kaynak: Al Jazeera, AA ve Reuters