Sosyal Medya

Güncel

MİT TIR'ları ile ilgili önemli gelişme!

Kamuoyunda ''Selam Tevhid'' olarak bilinen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü' adlı soruşturmada 34 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı alındı.



Kamuoyunda ''Selam Tevhid'' olarak bilinen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü' adlı soruÅŸturmada, usulsüzlük yapıldığı iddialarına iliÅŸkin ''paralel yapıya'' yönelik yürütülen soruÅŸturma kapsamında, aralarında bir binbaşının da bulunduÄŸu 34 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı alındı.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından, ''yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliÄŸini ihlal, kiÅŸisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs'' iddiasıyla ''paralel yapıya'' yönelik yürütülen soruÅŸturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyon askere uzandı.

SoruÅŸturma kapsamında Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü tarafından yapılan operasyonda, aralarında bir binbaşının da bulunduÄŸu 34 muvazzaf asker hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. SoruÅŸturma kapsamında, elde edilen yeni deliller doÄŸrultusunda, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MÄ°T'e ait tırların durdurulmasının ''Selam Tevhid'' dosyası kapsamında yapıldığı belirtiliyor.

Söz konusu ÅŸüpheliler, MÄ°T'e ait tırların durdurulmasına iliÅŸkin Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''casusluk'' suçundan yargılanıyor.

Bu operasyon kapsamında ise aynı ÅŸüpheliler hakkında ''Terör örgütüne üye olmak'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs'' suçlarından iÅŸlem yapılacağı kaydedildi.

SoruÅŸturmanın geçmiÅŸi

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruÅŸturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına iliÅŸkin 22 Temmuz'da yapılan operasyonda, aralarında eski Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube Müdürü Yurt Atayün'ün de olduÄŸu 11 emniyet görevlisi tutuklanmıştı. 

SoruÅŸturmayı geniÅŸleten savcılık, yeni deliller doÄŸrultusunda Åžubat 2015'de düzenlenen 2. operasyonda, ''terör örgütü kurmak ve yönetmek', "kurulan örgüte üye olmak", "terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs'' suçlarından 29 ÅŸüpheli polis hakkında gözaltı kararı vermiÅŸti. Operasyonda gözaltına alınan 21 kiÅŸiden, 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bu operasyonda Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruÅŸturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına iliÅŸkin ''paralel yapıya'' yönelik 22 Temmuz'dan bu yana yürütülen soruÅŸturma kapsamında toplam 28 kiÅŸi tutuklanmıştı. > 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.