Sosyal Medya

Güncel

Din dersi kaldırılsın

Halkın Demokrasi Kongresi tarafından İstanbul’da düzenlenen, Alevi Konferansı’nda konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, zorunlu din dersinin inancın yaşanmasını zorlaştıran bir baskı olduğunu iddia ederek, kaldırılması gerektiğini söyledi. Barajı aşamayacağı konuşulan HDP’ye oy kazandırmak için Alevi oylarına göz diken Demirtaş’ın hükümeti hedef alıp diğer azınlıklara da mavi boncuk dağıtması dikkat çekti.



Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından “Alevilik: Tarih, Sorun, Tahayyül” baÅŸlığıyla düzenlenen Alevi Konferansı’nın açılışında konuÅŸan HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, bütün farklılıklarla birlikte yaÅŸamın cesaret isteyen bir durum olduÄŸuna iÅŸaret ederek, bu cesareti gösteremeyenlerin mezhep ve etnik kimlik savaşı yürüttüÄŸünü savundu.

Halkların sivil özgürlükçü demokratik anayasasını yapmak istediklerini vurgulayan DemirtaÅŸ, ÅŸunları söyledi:
“Bunu AKP’ye, AKP’nin insafına terk edemeyiz. AKP kendini hep ‘veren el’, egemen, devletin sahibi olarak görmeye devam edecek, beyefendiler ne lütfederse bununla yetineceÄŸiz... Bu büyük topluluk, Türkiye’nin bütün bu muhalefet gücü, buna razı olmamalı. Bu duygudan, bu moddan çıkmak zorundayız. Biz, kendi sorunlarımızı çözeriz. Asla ama asla egemenler bizim hakkımızı vermeyecektir. Çünkü egemenliklerini bizim inkarımız üzerine kurmuÅŸ durumdalar. Zannediyor muyuz ki aslında çözme istekleri, niyetleri var da imkanları yok? Hayır. Onların çözümü budur, mevcut durum onların çözümüdür. Sünni-Alevi köklü bir kutuplaÅŸması, kamplaÅŸması olacak, Türk-Kürt köklü bir gerilim olacak. Bütün bu gerilim sahalarından kendileri yüzde 40-50 sürekli oy devÅŸirecek ve bunu, iktidarlarını, devleti ele geçirme aracı olarak kullanmanın vesilesi yapacaklar. Bu, onların çözümüdür.”

DemirtaÅŸ, Türkiye’nin tek kurtuluÅŸunun, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin iyi bir çıkış yapmasında olduÄŸunu belirterek, “Ezilenler olarak bir defa bile el ele vermeyi baÅŸarırsak, o gün kaderimizi deÄŸiÅŸtirebiliriz. Koltuk sevdasıyla, kiÅŸisel çıkar mevzusuyla, ailemizin, gruplarımızın çıkarıyla hareket edemeyiz. Sadece Kürtleri, Alevileri, gençleri, Türkleri, Ermenileri, Çerkezleri düÅŸünemeyiz. Hepsini aynı fotoÄŸraf içinde düÅŸünemezsek, egemenlerin yaptığı hatayı biz de yaparız ve tarihi fırsatı heba etmiÅŸ oluruz” diye konuÅŸtu.

DÄ°N DERSÄ° BASKI Ä°MÄ°Åž!

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, inancın yaÅŸanmasının kolaylaÅŸtırılmasının devletin görevi olduÄŸuna iÅŸaret ederek, “zorunlu din dersi”nin inancın yaÅŸanmasını zorlaÅŸtıran bir durum, baskı olduÄŸunu iddia ederek, kaldırılması gerektiÄŸini dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.