Sosyal Medya

Dünya

Lavrov: Eğer Türk heyeti Kırım'a gidecekse...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir yılı aşkın süredir fiilen Rusya idaresinde bulunan Kırım'a gidecek Türkiye heyetiyle ilgili konuştu. İşte detaylar:



Sputniknews'te yer alan bir habere göre; Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk heyetinin Kırım'ı ziyaret etme isteÄŸine olumlu yaklaÅŸtıklarını ancak yarımadaya Ukrayna topraklarından giriÅŸ yapılmaması gerektiÄŸini vurguladı.
 

Slovakya'nın baÅŸkenti Bratislava'nın Kızıl Ordu tarafından kurtarılmasının 70'inci yılı törenlerine katılan Lavrov, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Türkiye'den Kırım'a yönelik bir ziyaret talebi olduÄŸunu ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Sergey Lavrov, "Konu Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in görüÅŸmelerinde de ele alındı. Biz bu ziyareti aktif bir ÅŸekilde destekliyoruz ve memnun oluruz" dedi.
 
Burada tek engelin gayri resmi heyetin Kırım'a Ukrayna üzerinden girmek istemesi olduÄŸunu belirten Lavrov, belli sebeplerden dolayı heyetin yarımadaya gelmek için normal güzergahları kullanması gerektiÄŸini vurgulayarak, "Bu tavrımızı Türk partnerlerimize ilettik. Kırım'ı ziyaret etmek istiyorsanız normal bir rota kullanmalısınız. Türk partnerlerimizin bu pozisyonun farkında olduÄŸunu düÅŸünüyoruz" dedi.

TÜRK HEYETÄ°, ÅžUBAT'TA GÄ°DECEKTÄ°
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Åžubat ayında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Kırım Tatarları'nın durumunu yerinde incelemek için gayri resmi bir heyet göndereceÄŸini, emekli büyükelçiler, sivil toplum temsilcileri ve iÅŸ adamlarından oluÅŸan heyetin Åžubat ayında Kırım'a gideceÄŸini ve halkın yaÅŸam koÅŸulları ile ilgili bir rapor hazırlayacaklarını ifade etmiÅŸti.
Heyetin Kırım'a yapacağı ziyaret sonrası Türk hükümetinin düÅŸüncelerinin deÄŸiÅŸmesini beklediklerini ifade eden Karlov, "Türk dostlarımız yanlış raporlardan bilgi edinmek yerine, kendileri gidip görmeleri çok önemli" deÄŸerlendirmesinde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.