Sosyal Medya

Güncel

İsimler belli oldu, HDP karıştı!

HDP’nin seçim çalışmaları devam ederken, aday belirleme komisyonu, milletvekili listesine son şeklini verdi. Ancak parti karıştı..



HDP EÅŸbaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın 16 milletvekili ile yaptığı görüÅŸmede, aday yapılmayacaklarını yüzlerine karşı söylemesi, milletvekilleri ve parti tabanında rahatsızlığa yol açtı.

DemirtaÅŸ’ın yeniden aday yapılmayacak milletvekillerine, “Mevcut partinin sıkışık durumu var, anlayış gösterin” dediÄŸi, milletvekillerinin ise, “Siz tekrar aday olma yönünde bizlere baÅŸvuru yapın dediniz, biz de baÅŸvurumuzu yaptık. BaÅŸtan itibaren açık ve net olabilirdiniz” diye karşılık verdikleri öÄŸrenildi.

Bu arada muhafazakâr tutumu ve partiye yönelik eleÅŸtirileri ile gündeme gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın yerine Ä°slami söylemleri ve yaÅŸam biçimleri ile öne çıkan ve HDP ile paralellik arz eden Ä°slami yazarlar Hüda Kaya ve Ayhan Bilgen gibi isimlerin tercih edildiÄŸi öÄŸrenildi. 

DÄ°CLE ADAY OLURSA…

HDP’nin Ä°mralı heyetinde yer alan HDP Grup baÅŸkanvekilleri Pervin Buldan, Ä°dris Baluken, Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kadın Hareketi sözcülerinden Ceylan BaÄŸrıyanık’ın adaylığı kesinleÅŸirken, daha önce aday olmayacağını açıklayan Hatip Dicle’nin durumu konusunda açıklayıcı bilgi verilmiyor. Dicle’nin de aday gösterilmesi halinde HDP’nin Ä°mralı heyetinin tamamı Meclis’e girebilecek.

HDP’nin adaylara iliÅŸkin bir baÅŸka sürprizi ise PKK’nın kuruluÅŸunda yer alan ve simgeleÅŸen ölen örgüt yöneticilerinin yakınlarının kritik illerde aday gösterilmesi olacak. Buna göre, Mazlum DoÄŸan’ın kardeÅŸi Serap Mutlu ile Mahsum Korkmaz’ın kardeÅŸi Fehmi Korkmaz ve Kemal Pir’in yeÄŸeni Ziya Pir aday gösterilecek isimler arasında. “Sürgündeki Kürt Parlamentosu” ile “Kürdistan Ulusal Kongresi”nin oluÅŸumunda yer alan 31 kiÅŸinin “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan yargılandığı davanın sanıklarından Alevi yazar Haydar Işık’ın da HDP’den milletvekili adayı olması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.