Sosyal Medya

Güncel

Avustralyalılar, İslâm karşıtı gösteriyi engelledi

Avustralya’nın Melbourne şehrinde “Reclaim Australia” (Avustralya’yı geri alın) adlı örgüt tarafından düzenlenen İslam karşıtı eyleme tepki gösteren Avustralyalılar, yürüyüş yapılmasına engel oldu. Meydanı kuşatan Avustralyalılar, “Irkçılığa yer yok”, “Müslümanlar hoş geldiniz, ırkçılara hayır”, “Göçmenler hoş geldiniz, ırkçılara hayır” gibi sloganlar eşliğinde meydanın girişini kapattı ve “Reclaim Australia” destekçilerini meydana almadı.



Avustralya’nın Melbourne kentinde Ä°slam karşıtı gösteri yapmak isteyen grup, eyleme tepki gösteren bir baÅŸka grup tarafından engellendi. “Reclaim Australia” (Avustralya’yı geri alın) adlı örgüt tarafından Avustralya genelinde düzenlenen Ä°slam karşıtı gösteri, sivil toplum kuruluÅŸları ve insan hakları savunucularının tepkisini çekti.

GÖSTERÄ°YÄ° ENGELLEDÄ°LER

Avustralya genelinde 16 merkezde organize edilen gösterilere katılım düÅŸük kalırken, “ırkçı” olarak tanımlanan gösterilere karşı çıkan Avustralyalılar, tepki eylemi düzenledi.
Melbourne Federasyon Meydanı’nda Ä°slam karşıtı gruba tepki olarak bir araya gelen sivil toplum kuruluÅŸları ve insan hakları savunucularından oluÅŸan Avustralyalılar, bu grubun meydanda gösteri yapmasına engel oldu.

“MÜSLÜMANLAR HOÅž GELDÄ°NÄ°Z, IRKÇILARA HAYIR”

Meydanı kuÅŸatan Avustralyalılar, “Irkçılığa yer yok”, “Müslümanlar hoÅŸ geldiniz, ırkçılara hayır”, “Göçmenler hoÅŸ geldiniz, ırkçılara hayır”, “Korkuya hayır, Müslümanlar hoÅŸ geldiniz” gibi sloganlar eÅŸliÄŸinde meydanın giriÅŸini kapattı ve “Reclaim Australia” destekçilerini meydana almadı. Meydanda yapılan konuÅŸmalarda, “Reclaim Australia”nın ülkenin yerlisi Aborjinlere karşı da ırkçılık yaptığı vurgulanarak, “Kimin için Avustralya’yı tekrar almaya çalışıyorlar.  Bu topraklar her zaman Aborjinlerindi, her zaman öyle olacak” denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.