Sosyal Medya

Güncel

Karakoldaki ÅŸiddet kamerada

Kuyumcu Halil Kara, geçen Ocak ayında gittiği adliye karakolunda Hristiyan olduğu için polislerden şiddet gördüğünü söyleyerek şikayetçi oldu. Polisler ise kendilerine küfür ettiği gerekçesiyle Kara'yı dava etti.



Antalya'nın MuratpaÅŸa Ä°lçesi'nde kuyumculuk yapan ve bir kafeterya iÅŸleten Halil Kara, 5 Ocak günü alacaklı olduÄŸu kiÅŸiler tarafından, icra takibini kaldırması için adliyedeki ilgili icra müdürlüklerinden birine zorla götürüldüÄŸünü anlattı. 

Ajansların haberine göre, kimliÄŸini alma bahanesiyle bu kiÅŸilerin yanından ayrılan Kara, çay ocağına saklanıp 155'i aradı. ÇaÄŸrıya yanıt veren görevli, Kara'yı adliye polisine yönlendirdi. Ancak çay ocağındaki görevlilerle Kara arasında tartışma çıktı. Açık cezaevinde kalan hükümlülerin görev yaptığı çay ocağına dışardan birinin girmesinin yasak olduÄŸu söylenince Kara duruma tepki gösterdi.

Çay ocağındaki bir hükümlü ile Kara arasındaki tartışmaya polis müdahale etti. Polise direnip küfür ettiÄŸi ileri sürülen Kara, adliyenin giriÅŸ katındaki polis noktasına götürüldü. Yere yatırılıp elleri arkadan kelepçelenen Kara, hastaneye sevk edilip saÄŸlık raporu alındıktan sonra Bahçelievler Polis Merkezi'ne teslim edildi.

'Hıristiyan olduÄŸumu söyleyince...'
Halil Kara ise Hıristiyan olduÄŸunu söylediÄŸi için polisten ÅŸiddet gördüÄŸünü iddia etti. Adliye karakolundaki dayak görüntüsü ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. DoÄŸan Haber Ajansı, bu görüntüleri de yayınladı. 

Görüntülerde yerde yatan bir kiÅŸinin tekmelendiÄŸi, ayaklarının üzerinde zıplandığı görülüyor. Yerde yatan kiÅŸi ise ayaklarını savurarak görüntülerin bu bölümünde kendisine saldıran kiÅŸileri uzaklaÅŸtırmaya çalıştığı gözleniyor. 

'Yere kafa attı, kendi parmağını ısırdı'
Åžikayetçi polislerin beyanları, kamera görüntüleri dikkate alınarak savcılıkça yürütülen soruÅŸturma üzerine Kara hakkında, 5.5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. SoruÅŸturmada müÅŸteki polislere küfredip tehdit ettiÄŸi ileri sürülen Kara'nın, adliye kontrol noktasına getirildiÄŸinde etrafta bulunan çöp kovalarına, masa ve sandalyelere tekme attığı, kafa attığı, zapt edilmesi için yere yatırıldığında kendi iÅŸaret parmağını ısırıp yere kafa attığının anlaşıldığı belirtildi. Ä°ddianamede, polislerle ilgili ise zor kullanma yetkisine iliÅŸkin sınırın aşılması suçundan kovuÅŸturmaya yer olmadığına karar verildiÄŸi belirtildi.

Açılan davanın ilk duruÅŸmasına müÅŸteki polis memurlarından Dilaver Akacar, Bilal Åžirin, Necip Yıldırım, Sezai Yazıcı ile sanık Halil Kara katıldı. Polis memurları sanığın adliyede kendisini sakinleÅŸtirmek isteyen polislere küfür edip "RüÅŸvetçiler" diyerek hakaret ettiÄŸini söyledi. Sanığın adliye nezarethanesine götürüldüÄŸünde kendine zarar vermeye çalıştığını da iddia eden polis memurları, Kara'nın ayaklarıyla tekme attığını, polisin kendisine iÅŸkence yaptığını iddia etmek içinse kendi kendine zarar verip kafasını yere vurup parmağını ısırdığını ileri sürdü. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.