Sosyal Medya

Güncel

Kalsen ile Yayla aynı anda tahliye olmuş

Savcı Kiraz’ı öldüren Şafak Yayla ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne silahlı saldırı düzenleyen Elif Sultan Kalsen’in, aynı davada yargılanıp, aynı anda tahliye olduğu ortaya çıktı.



Savcı Kiraz’ı öldüren teröristlerden Åžafak Yayla ile Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü’ne silahlı saldırı düzenleyen Elif Sultan Kalsen’in, aynı davada yargılanıp, aynı anda tahliye olduÄŸu ortaya çıktı.

2013 yılının Ocak ayında yapılan DHKP/C’ye yönelik operasyonda Yayla ve Kalsen, ÖÄŸrenci Gençlik Dernekleri Federasyonu’nda birlikte gözaltına alınıp tutuklandı. 13 kiÅŸi hakkında açılan davanın iddianamesinde Åžafak Yayla’nın ‘örgütün legal kuruluÅŸu Gençlik Federasyonu’nda görevli olduÄŸu ve örgütün yurtdışında bulunan merkez komitesi ile temasa geçme yetkisi bulunduÄŸu ve kod adının da ‘Akın’ olduÄŸu yer aldı.
 
Elif Sultan Kalsen’in de iddianamede ‘örgütün legal kuruluÅŸu Gençlik Federasyonu’nda olduÄŸu ve yurtdışında bulunan merkez komitesi ile temasa geçme yetkisi bulunan bir örgüt üyesi olduÄŸu’ belirtildi. Kalsen’in Hayata DönüÅŸ Operasyonu’nda görev alan Binbaşı Zeki Bingöl’e yönelik suikast hazırladığı ve suikastta kullanılmak üzere 7.65 mm çapındaki silah temin ettiÄŸi belirtildi. 
 
14 AY YATTILAR
 
Ä°ki teröristin dosyası TMK 10. Madde ile yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından Ä°stanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Yeni mahkeme duruÅŸma yapmadan dosya üzerinden avukatların talebi üzerine Yayla ve Kalsen’in de aralarında bulunduÄŸu 11 sanığı tahliye etti. Ä°ki teröristte 14 ay tutukluÄŸun ardından tahliye oldu. 
 
ABLASININ YANINA GÖMÜLDÜ
 
Elif Sultan Kalsen, memleketi Tunceli’de topraÄŸa verildi. Kalsen’in cenazesi, aile mezarlığında 2000 yılında yapılan Hayata DönüÅŸ Operasyonu’nda Çanakkale Cezaevi’nde kendisini yakan ablası Fidan’ın yanına defnedildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.