Sosyal Medya

Dünya

50 saat dolapta saklanarak kurtuldu

Eş Şebab'ın 148 kişiyi katlettiği Kenya'nın Garissa Üniversitesi'nde bir öğrenci 50 saat gardropta saklanarak kurtuldu. Öğrenci içerde kıyafetlerin arasına gizlenirken vücut losyonu içerek hayatta kaldığını söyledi.



19 yaşındaki üniversite öÄŸrencisi Cynthia Cheroitich, dolapta kıyafetlerin arasında saklandığını, vücut losyonu içerek hayatta kaldığını anlattı. Saldırının ardından polisler geldiÄŸinde, dışarı çıkmaya korktuÄŸunu söyleyen Cheroitich, "Kenya polisi olduklarını nereden bilebilirdim ki?" dedi. 

Üniversite öÄŸrencisi ancak bir öÄŸretim görevlisinin sesini duyduktan sonra dışarı çıkmaya karar verirken, "Ä°çerde dua ediyordum" diye konuÅŸtu.

Sınıfa giren polislerden biri de üniversite öÄŸrencisinin gizlendiÄŸi dolaptan dışarı çıkma sürecini "Güvenlik görevlilerine sürekli EÅŸ Åžebab olup olmadıklarını soruyordu. Kendisine süt verdik ve hemen hastaneye götürdük" ifadeleriyle anlattı. 

Kurtarıldıktan sonra hastaneye kaldırılan Cheroitich'in vücudunda su kaybı olduÄŸu belirtilirken, saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu açıklandı. 

Kaynak: AP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.