Sosyal Medya

Güncel

Vali'nin azarladığı öne sürülen öğretmen eylemde öldü

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, inceleme yaptığı Termal Fen Lisesi'nde kıyafetlerini beğenmediği için azarladığı öne sürülen öğretmen Halil Serkan Öz, kendisi için düzenlenen 'Öğretmene saygı yürüyüşü’nde fenalaşarak hayatını kaybetti.



EÄŸitim Sen Yalova Åžube BaÅŸkanı Cevat GüneÅŸ, geçtiÄŸimiz hafta Termal Fen Lisesi'ne giden Yalova Valisi Selim CebiroÄŸlu'nun, kılık ve kıyafetinden dolayı öÄŸretmen Halil Serkan Öz'e sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öÄŸretmensin? Ä°nsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret ettiÄŸini iddia etti.

Ä°ddialara tepki gösteren EÄŸitim-Sen, Türk EÄŸitim Sen, Aktif EÄŸitim Sen ve EÄŸitim-Ä°ÅŸ sendikalarının Yalova Åžubesi üyeleri,  GazipaÅŸa Caddesi'nde toplanarak, “ÖÄŸretmene Saygı YürüyüÅŸü" düzenledi. "Sendikal hakkımız engellenemez", "Tek tip öÄŸretmen olmayacağız" sloganları atarak yürüyen kalabalık, UÄŸur Mumcu Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Burada konuÅŸan Termal Fen Lisesi öÄŸretmenlerinden Özgür GiriÅŸen, “GeçtiÄŸimiz hafta Yalova Termal Fen Lisesi’nde bir öÄŸretmen ve okul idarecisine sınıf içerisinde, öÄŸrencilerin karşısında hakaret edilmiÅŸtir. Mülki amir olarak valinin kurumları ziyaret etmesi son derece doÄŸaldır. Ancak ziyaretlerdeki nezaket sınırlarını aÅŸan baskıcı davranışları ve üslubu kabul edilebilir deÄŸildir” dedi. GiriÅŸken, siyasetçilerin ve bazı yöneticilerin açıklamalarıyla, öÄŸretmenlik mesleÄŸini itibarsızlaÅŸtığını da sözlerine ekledi.

Vali’nin azarladığı iddia edilen Termal Fen Lisesi öÄŸretmeni Halil Serkan Öz de eyleme katıldı. Öz, kendisi için düzenlenen eylem sırasında rahatsızlandı. Kalp krizi geçirdiÄŸi anlaşılan Öz ambulansla Bursa'ya sevk edildi. Yolculuk sırasında ambulansta kalbi iki kez duran Öz hayatını kaybetti. 

Termal Fen Lisesi'nde matematik öÄŸretmeni olarak görev yapan ve TÜBÄ°TAK ödüllü olduÄŸu belirtilen Öz'ün eÅŸinden boÅŸandıktan sonra anne ve babası ile kaldığı öÄŸrenildi.

Vali'den açıklama

Vali Selim CebiroÄŸlu ölümle ilgili yaptığı açıklamad açok üzgün olduÄŸunu söyledi ve ÅŸu ifadeleri kullandı;

"Yalova olarak, eÄŸitim camiamızın üyesi, deÄŸerli personelimiz, Fen Lisesi öÄŸretmeni Halil Serkan Öz’ün vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır, bütün eÄŸitim çalışanlarına baÅŸsaÄŸlığı dilerim"

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.