Sosyal Medya

Güncel

PKK adına mahkeme kuranlar tutuklandı

Ağrı'da sözde mahkeme kurup vatandaşları yargıladığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 PKK'lı tutuklandı.



Terör örgütü PKK'nın AÄŸrı'da sözde mahkeme kurup vatandaÅŸları yargıladığı, uyuÅŸmazlıkları gidermek için baskı ve tehdit ettiÄŸi iddiaları üzerine baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan 5 kiÅŸi tutuklandı.

Tutuklamanın ardından HDP ve DBP il teÅŸkilatları adliye önünde oturma eylemi yaparak kararı protesto etti. 

Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı geçtiÄŸimiz 2 Nisan günü internet sitesinden yaptığı açıklamada hukuki uyuÅŸmazlıklara iliÅŸkin bir kısım vatandaÅŸların, PKK terör örgütü tarafından oluÅŸturulan sözde adalet komisyonlarınca çağırıldığı, bu çaÄŸrıya uymayanların baskı ve tehdide uÄŸradıklarına iliÅŸkin duyum ve ihbar üzerine baÅŸlatılan adli soruÅŸturma kapsamında 5 kiÅŸinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan N.A., H.Ö.,H.G., O.A., ve Ä°.T. bugün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanarak AÄŸrı M Tipi Kapalı 

Cezaevine gönderildi. 

DBP ve HDP Ä°l teÅŸkilatları tutuklamaların ardından adliye önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. DBP Ä°l BaÅŸkanı Necmettin Efe, tutuklamaların siyasi bir karar olduÄŸunu iddia ederek kararı protesto ettiklerini bildirdi. 

Tutuklanan N.A.'nın savunmasını üstlenen Baro BaÅŸkanı Ali Artuk ise yaptığı yazılı açıklamada ÅŸunları söyledi: 
"Tutuklanan ÅŸahıslar tamamen toplumsal rolleri gereÄŸi kan davası ve halk arasındaki barışı saÄŸlamaya yönelik çalışmalar yapmıştır. BaÅŸta müvekkilim N.A. olmak üzere, Åžüpheliler H.Ö, H.G, O.A, Ä°.T. silahlı terör örgütü kurma ve yönetme anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs ve devletin birliÄŸini bütünlüÄŸünü bozma suçlarından tutuklandılar. Bu ÅŸahısların tamamı atılı suçlamayı kabul etmediler. Toplumsal rolleri gereÄŸi kan davası mevzularını insanı temelde bir yaklaşım ile çözme çabasının devletin birlik ve bütünlüÄŸüne yönelik müdahale olmadığını ifade ederek suçlamaları kabul etmediler. Mahkeme 'tutuklama koÅŸulları' var deyip adı geçen ÅŸahısları tutukladı." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.