Sosyal Medya

Güncel

DHKP-C Berkin Elvan'ın babasını tehdit etti

Sami Elvan'ın ünlü bir avukattan yardım istemesi üzerine DHKP-C tarafından tehdit edildiği iddia edildi...



Yaklaşık bir ay önce baba Sami Elvan ünlü bir avukattan yardım istedi. Ünlü hukukçu H.D, bunun için diÄŸer avukatların azlini istedi. Sami Elvan’ın giriÅŸimi üzerine kendilerinin azledileceÄŸini öÄŸrenen örgüt avukatları ise Elvan’ı tehdit ederek, “Berkin artık senin evladın deÄŸil” dedi.

Beyaztv.com'un haberine göre; 
Gezi eylemlerinde yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın yasadışı sol örgütlerce sürekli kullanılması ailesini isyan ettirdi. Yaklaşık bir ay önce baba Sami Elvan ünlü bir avukattan yardım istedi. Örgütün Berkin’in davasını suiistimal ettiÄŸini ve bundan rahatsız olduklarını anlatan Elvan ailesi maddi imkanları olmadığı için ünlü avukattan davaya ücretsiz bakmasını rica etti. 

DHKP-C tehdit etti
Elvan ailesine olumlu yanıt veren ünlü hukukçu H.D, diÄŸer avukatların azlinden sonra kendisine vekalet verilmesi halinde yardımcı olacağını söyledi. Bunun üzerine giriÅŸimde bulunan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’ın giriÅŸimi sonuçsuz kaldı. Kendilerinin davadan azledileceÄŸini öÄŸrenen örgüt avukatları Elvan’ı tehdit ederek, “Berkin artık senin evladın deÄŸil. O hepimizin bu davaya biz bakmaya devam edeceÄŸiz” diyerek tehdit etti. Ailesinin zarar görebileceÄŸinden endiÅŸe eden Sami Elvan ise bu tehdit karşısında sessiz kalmak zorunda kaldı. 

DesteÄŸinize ihtiyaç yok
Ancak DHKP-C’lilerin Berkin soruÅŸturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı öldürmesi üzerine Berkin’in annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan açıklama yaparak örgütün artık yakalarından düÅŸmesini istedi. Elvan ailesinin, “Ailemizin son açıklamasıdır,” baÅŸlığıyla yaptığı açıklamada, “Susun artık. Berkin öldü. Biz her gün yeniden yeniden öldük. Biz yokuz artık. EÄŸer dava açılırsa ve yargılama yapılırsa dosyamızı aile olarak sadece kendimiz takip edeceÄŸiz. Hiçbir avukata ve hukuki desteÄŸe ihtiyacımız yok” dedi.

Medya hesabımızı kapatıyoruz
“Biz Berkin’in anne ve babası olarak en içten duygularla ve tüm samimiyetimizle Savcı Mehmet Kiraz’ın acılı ailesine baÅŸsaÄŸlığı ve sabırlar diliyoruz, acılarını paylaşıyoruz, çok üzgünüz” ifadelerinin de yer aldığı açıklamada Elvan ailesi ÅŸunları söyledi: “Biz her gün yeniden yeniden öldük. Biz yokuz artık. EÄŸer dava açılırsa ve yargılama yapılırsa dosyamızı aile olarak sadece kendimiz takip edeceÄŸiz. Hiçbir avukata ve hukuki desteÄŸe ihtiyacımız yok. Bu bir tepki deÄŸil. Bu hukukla aramızda artık kimse olmasın diye... kimse bizim acımızı tam anlamıyor kaldı ki nasıl anlatacaklar bunu mahkemeye... Biz bugüne kadar olduÄŸu gibi orada olacağız ve davamızı takip edeceÄŸiz... Sadece daha önce evladını kaybetmiÅŸ anne, babalar, aileler bizimle birlikte katılmak isterlerse davaya onları kabul edeceÄŸiz. Sonuçta hiçbir ÅŸey çocuÄŸumuzu geri getirmeyecek. Tek çabamız baÅŸka çocuklar ölmesin, baÅŸka analar aÄŸlamasın diye sürecek. Bugüne kadar yüzlerce insan Berkin için gözaltına alındı, soruÅŸturma yaÅŸadı, tutuklandı, okuldan ve iÅŸten atıldı, yaralandı. Yeter artık. Kimse zarar görmesin. GörüÅŸü, inancı, konumu, kim olduÄŸu önemli deÄŸil. Ä°nsan olan kimse artık zarar görmesin. Ben Gülsüm Elvan, ben Sami Elvan... Bugünden sonra sosyal medya hesaplarımızı kullanmayacağız. Bu açıklama son mesajımızdır. “ 

GEDÄ°K’Ä° DE MALZEME YAPTILAR
Berkin Elvan, DHKP-C örgütünün kullandığı ilk cenaze deÄŸil. 2013 yılında Maltepe Gülsuyu’na DHKP-C ile uyuÅŸturucu satıcılarının rant savaşında kurÅŸunların hedefi olan Hasan Ferit Gedik’in cenazesi, DHKP-C’nin ÅŸov malzemesine dönüÅŸtürüldü. Basın desteÄŸi de alan terör örgütü, aileyi baskı altında tutarak Gazi Mahallesi’nde 3 Ekim 2013’te kalaÅŸnikoflu ÅŸov yaptı. Gedik’in cenazesinin Gazi Mahallesi’ne getirilmesinin ardından kortej oluÅŸturan DHKP-C grubu, ellerindeki kalaÅŸnikoflar, pompalı tüfekler ve tabancalarla gövde gösterisi yaparken, bu provokasyonda polis ÅŸüphelilerin eÅŸgalini belirlemek için müdahale yerine görüntü almayı tercih etti. 

Savcı’yı rehin alanlara tepki göstermiÅŸti 
Ä°stanbul Adalet Sarayı’ndaki rehine olayında saldırganlarla telefonda görüÅŸen ve kendilerini eylemi sonlandırmaya çağıran Sami Elvan, operasyon sonrasında Twitter’dan açıklama yapmıştı. Elvan paylaÅŸtığı mesajda ÅŸu ifadeleri kullandı: “Acımız çok büyük. Çok mücadele ettik artık kimsenin burnu kanamasın diye. Çok çabaladık analar aÄŸlamasın diye. Çok üzgünüz.” Elvan ailesi son açıklamasında ise “Artık yakamızdan düÅŸün, kendi davamızı kendimiz yürüteceÄŸiz” ifadelerine yer verdi. 

OÄžLUMU KEÅžKE TUTUKLASALAR 
Ä°zmir’de yaÅŸayan Berk Ercan, 2010 yılında 17 yaşında lise öÄŸrencisiyken DHKP-C militanı yapıldı. Baba Ä°smail Ercan, oÄŸlunu geri almak için hem örgütün'Seni öldürürüz’ tehditlerine hem de oÄŸlunun'PeÅŸimden gelirsen canını yakarım’ söylemlerine karşı diÄŸer ailelere destek olmak için “Terör MaÄŸduru Aileler DerneÄŸi”ni kurdu. Savcı Mehmet Kiraz’ın DHKP-C tarafından rehin alındığını öÄŸrendiÄŸinde de, oÄŸlunun adını duyma stresinden kalp krizi geçiren Ä°smail Ercan, Okmeydanı’nda gözaltına alınan oÄŸlu Berk için, “Eylemde hayatını kaybettiÄŸini öÄŸrenmektense hapse atıldığını duymayı tercih ederim. O zaman bilirim ki hayatta olacak. Rahat uyurum” dedi. DHKP-C örgütüne oÄŸlunu kaptıran Ä°smail Ercan, üç gündür Ä°zmir’de bir hastanede tedavi görüyor. Baba Ercan, “ÇocuÄŸumun aklını liseye giderken yıkadılar. Ne yaptıysam geri döndüremedim. Bir baba oÄŸlunun terör örgütüne katılmasını ister mi? Åžimdi onlar için birkaç dava açtım. Geri çekeyim diye her gün baskı yapıyorlar. Katledilen savcıya çok üzüldüm” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.