Sosyal Medya

Güncel

Musul'da askeri Türk kampı

Al Jazeera muhabiri, Türk askerinin Musul yakınlarında kurduğu eğitim kampına girdi.



BaÄŸdat yönetimi Musul'u geri almaya hazırlanırken aralarında Türkiye'nin de olduÄŸu birçok koalisyon ülkesi Irak ordusuna eÄŸitim veriyor.

IŞİD'e karşı oluÅŸturulan uluslararası koalisyon kapsamında askeri eÄŸitim ve lojistik destek sözü veren Ankara, Tikrit'in merkezi hükumet güçlerince ele geçirilmesinden sonra geliÅŸmeleri dikkatle izliyor. Türk askerleri, iki ayı aÅŸkın süredir Irak topraklarında ve Musul'u geri alma operasyonuna katılacak gönüllüleri eÄŸitiyor.

Al Jazeera Türk muhabiri, Musul kent merkezine yalnızca 40 kilometre mesafede bulunan HaÅŸdul Vatani Kampı'na girdi. Bölgesel Kürt Hükumeti denetimindeki topraklarda kurulan kampta 500 gönüllüye eÄŸitim veriliyor.

Hızlandırılmış üç haftalık kurslar, katılımcılara temel askeri manevra tekniklerini, emir-komuta zincirini ve piyade tüfeklerinin kullanımını öÄŸretmeyi amaçlıyor.

EÄŸitimler uzman Türk askeri ekip tarafından planlanıyor. Subay ve astsubaylardan oluÅŸan Türk eÄŸitmenlere, daha önce Irak ordusunda görev yapmış personel yardım ediyor.

Iraklı askeri otoriteler üç haftanın gerçek askeri bir eÄŸtim için kısa olduÄŸunu kabul ediyor. Ancak IŞİD'e karşı ilan edilen seferberlik koÅŸullarında, eÄŸitimin büyük fayda saÄŸlayacağından da kuÅŸkuları yok.

Zira orduya destek olmak isteyen gönüllülerin askeri disipline ve düzene görehareket etmesi ÅŸart görülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.