Sosyal Medya

Güncel

'Müzakereci avukat' ifade verdi

Savcı Kiraz'ı katleden saldırganlar ile görevliler arasında arabuluculuk yapan Avukat Şükriye Erden tanık sıfatıyla ifade verdi.



Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katlediliÄŸi saldırıyı soruÅŸturan Ä°stanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mesut Erdinç Bayhan, saldırganlarla güvenlik görevlileri arasında arabuluculuk yapan Avukat Åžükriye Erden'in 'tanık' olarak ifadesine baÅŸvurdu.

Åžükriye Erden'in, ifadesinde, sabah saat 09.25 civarında adliyeye girdiÄŸini, Ä°stanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak olan duruÅŸmasına daha zaman olduÄŸu için de avukat arkadaşı Tarkan Özdemir ile saat 10.10'da Ä°stanbul 3. Ä°ÅŸ Mahkemesi'ne gittiklerini söylediÄŸi öÄŸrenildi.

Ardından, tekrar Ä°stanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geldiÄŸini aktaran Avukat Erden duruÅŸma bittikten sonra avukat arkadaşı Ebru Timtik'in ricası üzerine Ä°stanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruÅŸmaya gittiÄŸini belirterek, "GittiÄŸimde duruÅŸma bitmiÅŸi. Ebru Hanım geldi, onunla Ä°stanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruÅŸmamın vakti geldiÄŸinden oraya gittim. Bu dosyada müvekkilimin ailesiyle birlikte Beltur'a çay içmeye gittik. Saati tam olarak hatırlamamakla birlikte 11.45 civarıydı" dedi. 

'Avukatlar konuÅŸurken duydum'

GaziosmanpaÅŸa'da polisin attığı gaz kapsülüyle yaralanan Deniz Genç için saat 12.30'da yapılacak basın açıklaması nedeniyle C kapısına gittiÄŸini aktaran Erden'in, "O açıklama yapıldıktan sonra yaklaşık 13.00 gibi tekrar adliyeye C kapısının avukat giriÅŸinden girdik. Heykelin yanındaki sol taraftan B Blok yönünden birinci bodrum kata çıktık" dedi.

Ä°stanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki iÅŸini halletmek için 13.45 sıralarında kaleme gittiÄŸini kaydederek, “Koridora çıktığımda simaen tanıdığım avukatlar arasında 'Berkin Elvan'ın savcısı rehin alınmış' diye konuÅŸuyorlardı. Oradaki güvenliÄŸe sorduÄŸumda, onlar da aynı ÅŸeyi söylediler. O avukat arkadaşım Twitter'a düÅŸen haberleri göstermeye baÅŸladı, ben inanmadığımı söyledim" ÅŸeklinde ifade verdi.

'Başsavcı vekili beni aradı'

Ardından, birinci kattaki baro odasına gittiÄŸini, buradayken ismini hatırlamadığı bir BaÅŸsavcıvekilinin kendisini aradığını anlatan Erden'in, “BaÅŸsavcıvekili bana, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın eylemciler tarafından rehin alındığını ve eylemcilerin benimle, baro baÅŸkanıyla ve Sezgin Tanrıkulu ile görüÅŸmek istediÄŸini söyleyerek, 'Siz neredesiniz? Gelip alabilirim' dedi. Saat 14.16 civarında savcı beyle buluÅŸtuk. Beraber altıncı kata çıktık" dedi. 

'Elimden geleni yaptım'

Altıncı katta iki beyaz giyimli müzakereci polis memurunun da bulunduÄŸunu belirten Erden, "Ben tam bir iÅŸbirliÄŸi içerisinde ve Emniyet'in yönlendirdiÄŸi ÅŸekilde, eylemin kansız bitmesi için elimden gelen çabayı sarf ettim. Hatta eylemcilere ısrarcı bir ÅŸekilde rica ettim. Åžayet müzakere dökümü gelirse, o konuda da ifade vermeye hazırım" dedi.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.