Sosyal Medya

Güncel

HDP Altan Tan'ı aday göstermiyor

HDP yönetimi, Altan Tan'ı bir daha aday göstermeyeceğini bu sabah kendisine bildirdi



Aday listelerine son ÅŸeklini vermeye çalışan HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, sabah saatlerinde aralarında Altan Tan’ın da olduÄŸu milletvekilleriyle görüÅŸtü. DemirtaÅŸ, milletvekillerine aday gösterilmeyeceklerini bildirdi.

Halkların Demokratik Partisi 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek aday listelerinin belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Mecliste iki dönem görev yapan vekilleri yeniden aday göstermeme kuralı bulunan HDP, bu tanıma girmeyen bir grup milletvekilini de aday göstermeme kararı aldı.

El Cezire'nin haberine göre bu milletvekilleri arasında Diyarbakır milletvekili Altan Tan da var.

HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ sabah saatlerinde bu milletvekilleri ile Genel Merkez’deki makamında tek tek görüÅŸtü. Daha önce hem seçim sonuçları hem de 6-8 Ekim Kobani eylemleri nedeniyle partisini eleÅŸtiren açıklamalar yapan Altan Tan’a yeniden aday gösterilmeyeceÄŸini bildirdi.

DemirtaÅŸ, ayrıca Hakkari Milletvekilleri Esat Canan ve Adil Zozani, Kars milletvekili Mülkiye Birtane, AÄŸrı Milletvekili Halil Aksoy, Van Milletvekili Nazmi Gür ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin ZenderlioÄŸlu ile de görüÅŸtü ve parti yönetiminin aldığı kararı bildirdi.

Aysel TuÄŸluk, Emine Ayna, Ayla Akat, Bengi Yıldız, Sabahat Tuncel, Ä°brahim Binici, Hasip Kaplan ve Özdal Üçer de iki dönem kuralı gereÄŸi aday olamayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.