Sosyal Medya

Güncel

Sınırı geçmek isteyen 8 kişi daha yakalandı

Gaziantep üzerinden Suriye'ye geçmek üzere sınıra gelen 8 kişi jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Önceki gün de Rusya uyruklu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı



Gaziantep'te, Suriye'deki çatışma bölgelerine gitmeye çalıştıkları tespit edilen yabancı uyruklu 8 kiÅŸi gözaltına alındı.

Gaziantep ValiliÄŸin'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ä°llegal yollardan Suriye'deki çatışma bölgeleri ile baÄŸlantılı olabileceÄŸi tespit edilen, Türk vatandaşı M.A.B, Özbekistan vatandaşı D.R, Tacikistan vatandaÅŸları S.D. ve N.A., Rus uyruklu A.S, K.G, K.Y. ve T.R, adlı ÅŸüphelilerin Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü ekipleri tarafından 1 Nisan'da yakalandıkları belirtildi.

Åžüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Türk vatandaşı M.A.B, tutuklandı.

Mahkeme, Özbekistan uyruklu D.R, Tacikistan uyruklu S.D. ve N.A, ile Rusya uyruklu A.S, K.G, K.Y. ve T.R. adlı ÅŸüpheliler hakkında ise adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı koydu.

DÖRT KİŞİ DE ÖNCEKÄ° GÜN YAKALANMIÅžTI

Öncek gün de Gaziantep'te yasa dışı yollarla Suriye'ye geçmeye çalışan Rusya uyruklu 4 kiÅŸi gözaltına alındı. Valilikten yapılan açıklamada, Suriye'ye geçmeye çalışan Rusya uyruklu L.A., K.Z., T.K. ve A.T.’nin iÅŸlemlerinin ardından sınır dışı edileceÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.