Sosyal Medya

Dünya

Uçağın kasten düşürüldüğü kesinleşti

Fransa’da 150 yolcusuyla birlikte düşen uçağın ikinci pilot tarafından kasten düşürüldüğü ikinci kara kutu üzerinde yapılan incelemeler sonucu kesinleşti.



Fransa'nın Alpler bölgesinde düÅŸen Germanwings havayolu ÅŸirketine ait uçağın perÅŸembe günü bulunan ikinci kara kutusunun incelemesi tamamlandı.

SoruÅŸturmayı yürütenler, kara kutudaki ses kayıtlarının incelendiÄŸini ve yardımcı pilot Andreas Lubitz’in uçağı kasten düÅŸürdüÄŸünü açıkladı.

Yetkililer, Lubitz’in uçağı alçalması için otomatik pilotu devreye soktuÄŸunu sonra otomatik pilotun ayarlarıyla defalarca oynayarak uçağın hızını artırdığını söyledi.  

Bu sırada Lubitz kapıyı da kitleyerek uçağın pilotunun içeri girmesine izin vermedi.

İntihar araştırması yaptı

Kazayla ilgili detaylı soruÅŸturma devam ederken soruÅŸturmanın savcıları, Lubitz’in kazadan önce intihar hazırlığında olduÄŸunu söyledi.

Lubitz’in bilgisayar kayıtlarını da inceleyen savcılar, 28 yaşındaki yardımcı pilotun internette intihar yolları, kokpit kapıları ve güvenlik önlemleri hakkında araÅŸtırmalar yaptığını açıkladı.

150 kiÅŸi öldü

24 Mart'ta Barselona-Duesseldorf seferini yaparken düÅŸen uçakta 144 yolcu ve 6 kiÅŸilik mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Uçağı kasten düÅŸürdüÄŸü belirtilen 28 yaşındaki Alman yardımcı pilot Andreas Lubitz'in 6 yıl önce ağır depresyon tedavisi gördüÄŸü ortaya çıkmıştı. Pilotun evinde yapılan aramada ise uçağın düÅŸtüÄŸü günü de kapsayan bir istirahat raporu ve anti-depresan ilaçlar bulunmuÅŸtu.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.