Sosyal Medya

Güncel

Savcı Kiraz, gazetelerde hedef gösterildiğini söylemiş

Savcı Kiraz, öldürülmeden önce bir gazeteye verdiği röportajda, Berkin Elvan davası için hafta sonları bile çalıştığı halde isminin bazı sol gazetelerde isminin verilmesinden rahatsızlık duyduğunu söylemiş



Savcı Mehmet Selim Kiraz, katledilmeden önce Berkin Elvan davası ve kendisiyle ilgili basında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunmuÅŸtu.

Kiraz, AkÅŸam gazetesinden Hilal Yıldırım’a verdiÄŸi röportajda, "Sol basındaki haberlerde ismimin yazılmasına çok canım sıkılıyor. Berkin Elvan dosyası için elimden geleni yapıyorum. Hafta sonları evde bile çalışıyorum." demiÅŸti.

"SOL BASINDA Ä°LERLEME YOK DÄ°YE Ä°SMÄ°M YAZIYOR"

Savcı Kiraz’ın, röportajdaki açıklamaları ÅŸöyleydi: Elimdeki dosyalara hakim olabilmek için gece gündüz, evimde, hafta sonları dahil çalışıyorum. Berkin Elvan’ın dosyasının kamuoyu için hassas olduÄŸunun farkındaydım. Berkin’in dosyası için çok titiz hareket ediyorum. Sol basında dosyada hiçbir ilerleme olmadığına iliÅŸkin haberler yapılıyor. Ä°smim yazılıyor. Bu çok canımı sıkıyor. Ben bu dosya için elimden geleni yapıyorum üzülüyorum böyle ÅŸeylere. Beni siyasi boyutu ilgilendirmiyor. Olayda suçu olan varsa ortaya çıkaracağız.

SONA GELÄ°NMÄ°ÅžTÄ°

Savcı Kiraz, Berkin Elvan'ın dosyasında kendisinden önceki savcılara göre en hızlı ilerlemeyi kaydetti. Son olarak dosyada mart ayında önemli geliÅŸme yaÅŸandı. Kiraz, Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'ne yazı yazarak daha önce eÅŸkâlleri belirlenen üç polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla 21 polisin kimlik bilgilerini ve farklı açılardan çekilmiÅŸ fotoÄŸraflarını istedi. Emniyetin gönderdiÄŸi fotoÄŸrafları Adli Tıp'a göndererek, isimleri tespit edilemeyen polislerin kimliklerinin belirlenmesini talep etti.

"TÜM GAYRETÄ°M Ä°NCÄ°TMEMEYE"

Kiraz'ın elindeki önemli dosyalardan biri de Gezi olayları sırasında polisin orantısız güç kullandığı iddialarına iliÅŸkindi.  Kiraz bu dosya için "O kadar kapsamlı ki. Ä°ÄŸne arar gibi ÅŸüpheli arayacağız. Önce maÄŸdurların fotoÄŸraflarını istemeyi düÅŸündüm ama yaÅŸananları hatırlatıp onları incitmemek için dikkat ediyorum" demiÅŸti.

EYLEMCÄ°LERÄ°N ODAYA GÄ°RÄ°Åž GÖRÜNTÜLERÄ° ORTAYA ÇIKTI

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı katleden saldırganların Ä°stanbul Adalet Sarayı'na ve savcının odasına giriÅŸ görüntüleri paylaşıldı.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca paylaşılan fotoÄŸraflarda, Kiraz'ı öldüren Åžafak Yayla ve Bahtiyar DoÄŸruyol'un, ayrı ayrı adliyeye giriÅŸleri yer alıyor.

Teröristlerden birinin avukat giriÅŸinden elinde cübbeyle, diÄŸerinin ise vatandaÅŸların girdiÄŸi kapıdan arama yapılarak adliyeye girdiÄŸi görülüyor.

FotoÄŸraflarda Yayla ve DoÄŸruyol'un adliye içerisinde koridorlarda yürüyüÅŸleri ve daha sonra buluÅŸmaları, ardından savcı Kiraz'ı katlettikleri odaya giriÅŸleri yer alıyor. FotoÄŸraflarda saldırganların giriÅŸ çıkış saatleri de bulunuyor.

ÜST ARAMASI YAPILMADAN GÄ°RDÄ°

BaÅŸsavcı SalihoÄŸlu, teröristlerden birinin adliyeye elinde avukat cübbesi ve sahte olduÄŸu düÅŸünülen avukat kimliÄŸiyle, üst araması yapılmadan girdiÄŸinin, güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edildiÄŸini de kaydetti.

OTOPSÄ° SONUCU AÇIKLANDI

Savcı Kiraz'ın 1 Nisan 2015 saat 01.30'da Adli Tıp Kurumu'nda otopsisinin yapıldığı bilgisini de veren SalihoÄŸlu, "Otopsi sonucu elde edilen bilgilere göre cumhuriyet savcımızın başına bitiÅŸik atış olacak ÅŸekilde silahla ateÅŸ edildiÄŸi, ateÅŸ edilen silahın ise teröristlerin kullandığı 7.65 çaplı silah olduÄŸu, teröristlerin yanlarındaki çantada bomba olabileceÄŸi düÅŸüncesiyle fünyeyle kontrollü patlatıldığı çantada bomba bulunmadığı tespit edilmiÅŸtir" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.