Sosyal Medya

Güncel

Avcı müjdeyi verdi; Atamalar Ağustos'ta!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamaları, öğretmenlere uygulanacak rotasyon ve dershane öğretmenlerinin Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) istihdamına ilişkin açıklamalarda bulundu. Avcı, 47 bin öğretmen atamasına ilişkin, 'İşin doğrusu, temmuz başında yapılacak KPSS ve alan sınavlarını beklemek ve ağustos ayında bu atamaları yapmak' dedi.



Meclisten çıkan yasayla 2015 yılı içinde MEB'e 47 bin kadro kullanabilme yetkisinin verildiÄŸini anımsatan Avcı, bu kadrolar için Maliye Bakanlığınca bütçe imkanları ve bütçe dengelerinin gözetildiÄŸini söyledi.
Nisanda atama beklentileri
Milli EÄŸitim Bakanı Avcı, atanmak için gerekli puanı alamamış öÄŸretmen adayı gruplarının "Nisan'da 10-15 bin, hiç deÄŸilse 3 bin atama yapılması" yönünde beklentilerin bulunduÄŸunu, 2014 KPSS sonuçlarıyla daha önce iki öÄŸretmen ataması yapıldığını hatırlattı. Bu atamalarda, bazı öÄŸretmen adaylarının puanları yetmediÄŸinden atanamadığını dile getiren Avcı, puanlama sistemine, "Diyelim ki 100 puan alan aday girdi. Sizin de puanınız 98. Peki 100 ile 98 arasında örneÄŸin 200 kiÅŸi var. Siz diyorsunuz ki '250 kiÅŸi daha alsanız ne güzel olur'. Çünkü 250 kiÅŸi daha alınırsa siz de gireceksiniz. Mesela fizikten 68. sırada olan bir kiÅŸi '100 kiÅŸi daha alsanız ne olur' diye soruyor, çünkü ilk atama açıldığında 100'ün içinde olduÄŸundan o girecek. Ondan sonraki 68'inci kiÅŸiye ne diyeceÄŸiz? Bunun sonu yok" sözleriyle açıklık getirdi.
Bakan Avcı, bazı sosyal paylaşım sitelerinde zaman zaman "Ben 8 senedir atanmayı bekliyorum, atanamadım, onlar da 1 sene bekleyiversinler" ÅŸeklinde, "bencilce" yaklaşımlar görüldüÄŸünü belirterek, "O bakımdan iÅŸin mantığı, doÄŸrusu, rasyoneli temmuz başında yapılacak KPSS ve alan sınavlarını beklemek ve sonra da aÄŸustos ayında bu atamaları o günün koÅŸullarına, ihtiyaçlarına, branÅŸlarına göre, il dağılımlarına göre yapmak" dedi.
Avcı, ağustos atamalarının her bakımdan daha adil bir yaklaşım olacağını değerlendirdi.
'ÖÄŸretmen atamalarında popülist davranmıyoruz'
ÖÄŸretmen atamalarıyla ilgili 'Zaten seçim geliyor' argümanlarının da çok kullanıldığını aktaran Avcı, "Böyle bir ÅŸey yok. Bugüne kadar ne öÄŸretmen atamalarında ne diÄŸer ekonomik konularda seçim geliyor diye yapmamız gereken bir iÅŸi yapmamakla övünüyoruz. Popülist davranmamakla, kendimizi hep öyle takdim ettik. Seçim ekonomisi uygulamayız dedik, uygulamadık" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Bakan Avcı, "atanamayan öÄŸretmenler" ifadesinin de düzeltilmesi gerektiÄŸine dikkati çekerek, "Siz 'atanamayan öÄŸretmen deÄŸilsiniz.' Siz atanabilmek için sınava girmiÅŸ fakat atanmak için gerekli puanı tutturamamış olan öÄŸretmen aday adaylarısınız. Sınavda gerekli puanı alamamışsınız" dedi.
'6 yıl kesintisiz çalışma koÅŸulu aranmayacak'
Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerde 6 yıl sigortalı olarak çalışan öÄŸretmenlerin MEB bünyesinde istihdamı için çalışmaların hangi aÅŸamada olduÄŸu konusunda da "Yasada, toplam 6 yıl sigortalı çalışmış olanlar müracaat edebilirler' denildi. Kesintisiz 6 yıl deÄŸil, girmiÅŸ 8 ay sigortalı çalışmış, çıkmış 10 ay sigortalı çalışmış çıkmış, 2 sene sigortalı çalışmış . Bunların hepsini topladığımız zaman 6 seneyi dolduruyorsa prim ödeme, o zaman onlar bu müracaatları yapabilecekler" açıklamasını yaptı.
Rotasyon
Avcı, öÄŸretmen rotasyonu konusunda ise "12 yıl ve fazla, bir yerde görev yapmış öÄŸretmenler, il içinde rotasyona tabii olacaklar. Ondan sonraki yıl 11'e, ondan sonraki yıl 10'a, ondan sonraki yıl 9'a, en son 8 yıla. Dolayısıyla 4 sene sonra 8 yıldan fazla bir okulda görev yapamaz kuralını yerleÅŸtirmiÅŸ olacağız" dedi.
Tecrübeli öÄŸretmenler doÄŸu ve güneydoÄŸu için özendirilecek
Nabi Avcı, "Tecrübeli öÄŸretmenlerimizi bu bölgelerde (DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu) görev yapmaya özendirecek maddi ve manevi tedbirler üzerinde çalışıyoruz, onu da yakında açıklayacağız" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.