Sosyal Medya

Güncel

'Savcıyı vur' emrini bu hain verdi

Çağlayan Adliyesi'ndeki hain saldırının emrinin uzaktan geldiği öğrenildi. Terör örgütü DHKP-C'nin Yunanistan'da tutuklu bulunan sözde lideri Hüseyin Fevzi Tekin, Şehit Savcı Kiraz'ı rehin alan iki teröriste WhatsApp ve Viber adlı internet programlarıyla talimat vermiş.Teröristler cep telefonları aracılığıyla ulaşan bu kanlı emir sonrası, hain olayı gerçekleştirdi.



Türkiye barışa kilitlendi. Ancak kandan beslenen kaos lobisi, yine sahnedeydi. Ä°ki terörist, Ä°stanbul'daki ÇaÄŸlayan Adliyesi'ne girdi. Berkin Elvan'ın ölümünü bahane eden iki terörist, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı ÅŸehit etti. Peki terör örgütü DHKP-C üyesi olan Åžafak Yayla veBahtiyar DoÄŸruyol'a emri kim verdi?

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun "Savcı Kiraz'ı ÅŸehit eden teröristlerin eylem sırasında yurt dışı ile görüÅŸme yaptıkları tespit edildi" açıklaması üzerine istihbarat birimleri düÄŸmeye bastı. Teröristlerin telefonlarından arananların adres ve kimliklerinin belirlenmesi için GSM ÅŸirketinden rapor istendi. O rapor sonrasında kalleÅŸ emrin terör örgütünün sözde lideri Hüseyin Fevzi Tekintarafından verildiÄŸi tespit edildi. Ä°ÅŸte saldırının ÅŸifreleri:

HTS KAYITLARI ORTAYA ÇIKARDI

Buna göre ekipler ilk olarak adliyenin kameralarını izledi. Ä°ncelemede teröristÅžafak Yayla'nın (24) avukat cübbesi ve sahte kimlikle adliyesinin C kapısından girdiÄŸi belirlendi. Terörist Bahtiyar DoÄŸruyol'un (28) da yine C kapısından normal vatandaÅŸ kılığıyla adliyeye giriÅŸ yaptığı gözlendi. Ardından teröristler 10 dakika arayla binanın 6. katına çıktı. Kendilerini avukat olarak tanıtıp Åžehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına girdi. Savcıyı rehin alan hainlerden biri müzakere heyetiyle temastayken bir diÄŸeri de telefondaydı. Kanlı emir de bu telefon üzerinden geldi. Operasyondan sonra teröristlerin cep telefonları incelendi. Yapılan incelemede terörist Yayla'nın kullandığı cep telefonuna yurt dışından talimat geldiÄŸi tespit edildi. Ä°ÅŸte 8 saat süren müzakereler boyunca kullanılan bu cep telefonuyla ilgili çok önemli bilgiler elde edildi. Ekipler, teröristlerin Yunanistan'daki bir telefon ile irtibatlı olduÄŸunu belirledi. Bunun üzerine Yayla ve DoÄŸruyol'un telefon konuÅŸma kayıtları (HTS) incelendi. AraÅŸtırmada teröristlerin whatsApp ve Viber adlı internet üzerinden görüÅŸme saÄŸlayan programlarla emir aldıkları kaydedildi. Kanlı emrin ise terör örgüt DHKP-C'nin sözde lideri olan Hüseyin Fevzi Tekin'den gönderildiÄŸi ortaya çıktı. Yunanistan'da hapiste bulunan Tekin, whatsApp ve Viber üzerinden iki teröriste talimat verip tetiÄŸi çektirdi.

YUNANÄ°STAN'DAKÄ° KATÄ°L

Kanlı saldırının emrini veren DHKP-C'li terörist Hüseyin Fevzi Tekin, geçmiÅŸteki tüm karanlık olaylarda yer aldı. Ä°stanbul doÄŸumlu olan Tekin, Dursun KarataÅŸ'ın ölümünün ardından terör örgütü DHKP-C'nin sözde lideri oldu. Terörist Tekin, 1993'de 10 adet silahla yakalanarak tutuklandı. 1998'de tahliye oldu. 1999'da ise Ä°stanbul Fatih'teki bir bombalı saldırının faili olarak yine hapse atıldı. Ancak hastalığı dolayısıyla tahliye edildi. Bu olaydan sonra kayıplara karışan terörist Tekin, 2014'de Yunanistan'ın baÅŸkenti Atina'da mühimmat dolu bir hücre evinde yakalanıp tutuklandı. Kanlı örgütte "Abi" olarak bilinen Tekin'in yanında Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından olan Ä°smail Akkol, Murat Korkut ve Bilgehan Karpat da vardı. Ancak Yunanistan, Tekin'in Türkiye'ye iade edilmesini reddetti.

LAVRÄ°ON KANPI

Hain saldırının emrinin Yunanistan'dan verilmesi, gözleri bu ülkeye çevirdi. Çünkü terör örgütü DHKP-C'nin Yunanistan'da Lavrion isimli bir kampı var. Atina'ya 100 kilometre uzaklıktaki kamp, adeta Türkiye'ye terörist "ihraç" ediyor. Terör örgütünün Yunanistan'da Kinesa ve Dileysi adlı 2 kampı daha bulunuyor. Herhangi bir aranması olmayan teröristler, legal yollardan Ä°psala Sınır Kapısı'ndan giriÅŸ çıkış yaparak kamplara ulaşıyor. Aranan teröristler ise göçmen kaçakçılarını kullanarak Meriç Nehri'nden botlarla bu kamplara ulaşıyor. 2013'de Ankara'nın ABD BüyükelçiliÄŸi'ne yönelik canlı bomba saldırısını gerçekleÅŸtiren örgüt elemanı Ecevit Åžanlı da Lavrion'dan sahte pasaportla Türkiye'ye giriÅŸ yapmıştı. Öte yandan kanlı örgütün kamplarının bulunduÄŸu diÄŸer ülkeler de Bulgaristan ve Gürcistan.

(Takvim)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.