Sosyal Medya

Güncel

İş Güvenliği Tasarısı'nın 7 maddesi kabul edildi

Tasarının 7 maddesi kabul edildi, 2 maddesi metinden çıkarıldı. İş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili eksiklik ve aksaklıkları, tedbir ve tavsiyeleri belirleyecek ve işverene yazılı olarak bildirecek.



TBMM Genel Kurulu'nda, Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 7 maddesi kabul edildi, 2 maddesi metinden çıkarıldı.
Kabul edilen maddelere göre, iÅŸverene teknik rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere görevlendirilen iÅŸ yeri hekimi ve iÅŸ güvenliÄŸi uzmanı, görev aldığı iÅŸ yerinde göreviyle ilgili mevzuat ve teknik geliÅŸmeleri göz önünde bulundurarak iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸiyle ilgili eksiklik ve aksaklıkları, tedbir ve tavsiyeleri belirleyecek ve iÅŸverene yazılı olarak bildirecek.
Bildirilen eksiklik ve aksaklıkların acil durdurmayı gerektirmesi veya yangın, patlama, göçme, kimyasal sızıntı ve benzeri hayati tehlike arz etmesi, meslek hastalığına sebep olabilecek ortamların bulunmasına raÄŸmen iÅŸveren tarafından gerekli tedbirlerin alınmaması halinde, bu durum iÅŸ yeri hekimi veya iÅŸ güvenliÄŸi uzmanınca, bakanlığın yetkili birimine, varsa yetkili sendika temsilcisine yoksa çalışan temsilcisine bildirilecek. Bildirim yapmadığı tespit edilen iÅŸ yeri hekimi ve iÅŸ güvenliÄŸi uzmanının belgesi 3 ay, tekrarında ise 6 ay askıya alınacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.