Sosyal Medya

Güncel

Necmettin Erbakan kurmuştu! Satışa çıkarıldı

Merhum Necmettin Erbakan’ın kurduğu Pancar Motor fabrikası arsasının satışa çıkarıldığı söylendi..



Merhum BaÅŸbakan Necmettin Erbakan tarafından kurulan Pancar Motor’un üzerinde bulunduÄŸu arsa 225 milyon liraya satışa konuldu. 44 dönümlük arazinin konut veya ticaret alanı olarak kullanılması planlanıyor. Arsa için nihai pazarlık görüÅŸmeleri 6 Nisan'da yapılacak.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; 
Türkiye’nim ilk dizel motor fabrikası olarak temeli atılan Pancar Motor’un temeli 1956’da Erbakan tarafından atıldı. Ancak fabrika 4 yıl kadar önce kapandı. Fabrikanın üzerine kurulu olduÄŸu arsanın sahibi ise Kayseri Åžeker ve Konya Åžeker Fabrikaları. Hissenin 3’te ikisi Kayseri Åžeker’e kalan kısım ise Konya Åžeker’e ait. Ä°stanbul BayrampaÅŸa’da bulunan fabrika arsası için 225 milyon TL muhammen bedel belirlendi. Ä°hale sürecini Kayseri Åžeker Fabrikası A.Åž. yönetiyor. Arsa için daha önce yapılan ihalede 25 Mart son teklif tarihi olarak açıklanmıştı. Ancak gelen teklif sayısı, 3’ün altında kalınca ihale, ÅŸartname gereÄŸi iptal edildi.

PAZARLIK 225 MÄ°LYON LÄ°RADAN BAÅžLAYACAK
Yeni ihale süreci için ise takvim belirlendi. Ä°steklilerin bugün saat 17.00’ye kadar teminat bedelini yatırmaları gerekiyor. Teklif vermek isteyen kiÅŸi veya firmaların, muhammen bedelin yüzde 3’ü olan 6 milyon 750 bin TL’yi Kayseri Åžeker Fabrikası’nın banka hesabına yatırması gerekir. Nihai pazarlık görüÅŸmeleri ise 6 Nisan günü yapılacak. Arsa için ödenecek bedelin, yapılacak pazarlıklar ile 225 milyon TL’nin üzerine çıkması bekleniyor.

Kayseri Åžeker Fabrikası’ndan bir yetkili son ihale sürecinde, ‘teklif sayısı’ ÅŸartının kaldırıldığını kaydetti. Aynı daha önce yapılan ancak iptal edilen ihale katılan firmalardan birinin Türkiye’nin önde gelen konut ÅŸirketlerinden biri olduÄŸunu kaydetti.

Ä°LK KRÄ°ZÄ° 2001’DE YAÅžADI
Fabrikanın adı 1964 yılında sermayedarların deÄŸiÅŸmesi ile Pancar Motor oldu. Ancak fabrika için ilk zorlu süreç 2001 Krizi sonrası baÅŸladı. Ä°lk krizi atlatan Pancar Motor asıl krizi 2009 sonrası yaÅŸadı. Ürünlerinin yüzde 80'ini tarım, yüzde 20'sini küçük balıkçı tekneleri pazarına satan Pancar Motor özellikle Çin'in çok ucuz ürünlerle Türkiye pazarına girmesinden sonra zor günler yaÅŸamaya baÅŸladı.

Åžirket çok dayanıklı ürünleri olmasına raÄŸmen rakiplerine göre pahalı kaldığı için rekabet edemez hale gelirken, maaÅŸ, prim borcu ve kendi arazisinin kirasını ödeyemeyecek duruma düÅŸtü. Özellikle Anadolu'da çok büyük bir marka bilinirliÄŸi ve sadakati olan Pancar Motor'un toplam borcu ise 7 milyon TL civarında. Pancar Motor'da geçen süreç içinde toplamda 600 bin motor üretildiÄŸi açıklanmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.