Sosyal Medya

Güncel

Tanrıkulu: Sadece avukat değilim

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, adliyede savcının rehin alındığı günle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının 'arabuluculuk için çağırdık ama gelmedi' açıklamasına tepki gösterdi.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Hadi SalihoÄŸlu, Salı günü Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan saldırganların CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile görüÅŸmek istediÄŸini belirtmiÅŸ, ilk ulaşıldığında geleceÄŸini söyleyen Tanrıkulu'nun adliyeye gelmediÄŸini ve telefonlara çıkmadığını vurgulamıştı. BaÅŸsavcının yazılı açıklamada avukat sıfatıyla bahsettiÄŸi CHP Ä°stanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, suçlama tonu içeren açıklamaya Twitter  hesabından  yanıt verdi. Tanrıkulu'nun açıklaması ÅŸöyle: 

"ÇaÄŸlayan olayından haberim olduÄŸu an, ‘benim için en önemli ÅŸey insan hayatıdır’ diyerek elimden geleni yapacağımı belirttim. Ancak BaÅŸsavcı’nın sözlerinin aksine ben sadece ‘bir avukat’ deÄŸilim ve siyasi bir kimliÄŸe sahibim. CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı kimliÄŸim dolayısıyla benden bir talep varsa bu konuda muhatabım hükümettir. Hayat-memat meselelerinde baÅŸta iktidar olmak üzere bütün siyasetçilerin eÅŸit sorumluluk alarak provokasyonları bertaraf etmesi beklenir. Ancak olay günü ismimin geçtiÄŸi andan itibaren hükümet tarafından ÅŸahsım ve partime yoÄŸun bir saldırı baÅŸlamıştır."

"Namussuzluktur, ÅŸerefsizliktir"

"Bugüne dek siyaset öncesi ve siyasette yaÅŸadığım tecrübeler, bu saldırının nereye vardırılacağını öngörmeme yeterliydi, yeterlidir. Nitekim eski Adalet Bakanı ismimin neden geçtiÄŸini sorgularken, BaÅŸsavcı ‘neden gelmedi’ diyerek provokasyon öngörümüzü doÄŸrulamıştır. Açıklamadaki, hem milletvekili kimliÄŸimizi reddeden, hem de hedef gösteren üslûp öngördüÄŸümüz tuzağın gerçekliÄŸini ortaya koymaktadır. Olaya müdahil olmamdan siyasi rant devÅŸirmeyi planlayanlar, bu tutmayınca iki taraflı saldırıya baÅŸlamışlardır. Meselenin özeti budur. Ölümden, cinayetten, ÅŸiddetten siyasi rant ummak namussuzluktur, ÅŸerefsizliktir. Lanet olsun siyaseti insan hayatından üstün görenlere."

 

 
 

 

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Hadi SalihoÄŸlu'nun açıklamasında Tanrıkulu ile ilgili bölüm ÅŸöyleydi:

"Teröristlerin görüÅŸmek istediÄŸi Avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında, 'Adliye'ye geleceÄŸini' belirtmesine raÄŸmen Adliye'ye gelmediÄŸi gibi, kendisine ulaşılmak istendiÄŸinde de telefonlara çıkmamıştır." 

Arabulucular çare olmamıştı

31 Mart Salı günü, Åžafak Yayla ve Bahtihar DoÄŸruyol isimli DHPK-C üyeleri, ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adliyesi'ne sahte avukat kimliÄŸi kullanarak, üstü aranmadan girmiÅŸ; iki saat kadar vakit geçirdikten sonra savcı Mehmet Selim Kiraz'ı orasında rehin almıştı.

Berkin Elvan'ın ölümüne dair soruÅŸturmayı yürüten Kiraz'dan dosyadaki polislerin isimlerini açıklamasını isteyen örgüt üyeleri, arabulucuların çabalarına raÄŸmen savcıyı başına ateÅŸ ederek vurmuÅŸlardı. Ağır yaralanan savcı Kiraz hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmiÅŸti. Silah seslerinin duyulması üzerine baÅŸlayan operasyonda da iki örgüt üyesi öldürülmüÅŸtü.

Kaynak: Al Jazeera ve Twitter

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.