Sosyal Medya

Güncel

Saldırganların Adliye'deki görüntüleri

İstanbul Adliyesi'nde Savcı Selim Kiraz’ı öldüren saldırganların Adliye'ye ve daha sonra Savcı'nın odasına giriş görüntülerine Al Jazeera Türk ulaştı.



 

 

ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adalet Sarayı'na salı günü sahte avukat kimlikleriyle girip Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan saldırganların Adliye'ye giriÅŸ görüntülerine Al Jazeera Türk ulaÅŸtı. Görüntülerde, saldırganların Adliye'ye giriÅŸ görüntüleri yer alıyor. Bir saldırgan avukat giriÅŸinden elinde cübbeyle, üstü aranmadan girerken görülüyor.

Görüntülerde saldırganların koridorda yürüyüÅŸleri ve ardından Savcı'nın odasının olduÄŸu 6. katta yürüyüp odaya giriÅŸleri de var. Görüntülerde giriÅŸ-çıkış saatleri de bulunuyor.

Savcı Selim Kiraz’ı öldüren saldırganlar 10 dakika arayla farklı kapılardan Adliye'ye girerek bankaların bulunduÄŸu bölümde buluÅŸtular. Saldırganlar Adliye'de yaklaşık iki saat zaman geçirdi.

 

 
 

 

 

 
 

 

 

[FotoÄŸraflar: Al Jazeera Türk]
 

 

Åžafak Yayla ve Bahtiyar DoÄŸruyol adlı iki DHKP-C örgütü üyesi, salı günü ÇaÄŸlayan'daki adliye binasında Berkin Elvan soruÅŸturmasını da yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ı odasında rehin almış, yapılan görüÅŸmeler sonuçsuz kalmıştı. Ä°ki saldırgan savcıyı öldürmüÅŸ, silah seslerinin duyulmasının ardından baÅŸlatılan operasyonda Yayla ve DoÄŸruyol öldürülmüÅŸtü.  

Kaynak: Al Jazeera

MUHABÄ°R:

Selahattin Günday

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.