Sosyal Medya

Güncel

'Usulsüz dinleme' iddianamesi mahkemede

Usulsüz dinlemelere yönelik Emniyet'teki 'paralel yapı' iddialarına ilişkin 54 kişi hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, usulsüz dinlemelere yönelik Emniyet'teki "paralel yapı" iddialarına iliÅŸkin 54 ÅŸüpheli hakkında iddianame düzenledi.

Memur Suçları SoruÅŸturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Halil Maçkaya'nın hazırladığı iddianame, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Ä°ddianamede, ÅŸüphelilerden istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ile eski Ä°stihbarat Åžube Müdürü Zeki Güven'e "Suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", emniyet mensubu 48 kiÅŸiye ise "suç örgütüne üye olma" suçlamaları yöneltildi.

Bu ÅŸüphelilerin tamamının "resmi belgede sahtecilik", "haberleÅŸmenin gizliliÄŸini ihlal", "özel hayatın gizliliÄŸini ihlal", "kiÅŸisel verilerin kaydedilmesi" ve "iftira" suçlarından da cezalandırılmaları talep edilen iddianamede, TÄ°B görevlileri Fikret Özdemir, Adem AltındaÄŸ ve YaÅŸar Yılmaz'da suç örgütüne üye olma" ve "görevi kötüye kullanmak" ile suçlandı.
Bu arada soruÅŸturmanın 15 ÅŸüphelisi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

SoruÅŸturma

Cumhuriyet Savcısı Maçkaya'nın yürüttüÄŸü soruÅŸturmada 3'ü TÄ°B, 51'i emniyet mensubu 54 kiÅŸi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiÅŸti.

SoruÅŸturma, 2009-2013 yılları arasında Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸünce yapılan önleme dinlemelerindeki usulsüzlükleri kapsıyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.