Sosyal Medya

Güncel

Öcalan'ın talebiyle Zana ve Dicle aday oluyor

Öcalan'ın HDP'den aday gösterilmesini istediği isimler arasında Leyla Zana, Hatip Dicle, Mithat Sancar ve Kadri Yıldırım olduğu belirtiliyor



PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, baÅŸta Demokratik Toplum Kongresi (DTK) EÅŸbaÅŸkanı Hatip Dicle olmak üzere birkaç kiÅŸinin mecliste olması gerektiÄŸini dile getirdiÄŸi öÄŸrenildi.

Türkiye’de 7 Haziran genel seçimlerine 2 ay kalırken, partiler aday listelerini 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edecek.

Rudaw'dan Hikmet Durgun'un haberine göre, HDP de aday belirleme çalışmalarını Ankara’da yoÄŸun bir ÅŸekilde sürdürüyor.

HDP’ye 1501 kiÅŸi milletvekili adayı olmak için baÅŸvuruda bulunmuÅŸtu. Parti, adaylarını 6 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek bir basın toplantısıyla duyuracak. Toplantıda seçim beyannamesi de açıklanacak.

HDP’nin düÅŸüncelerine çok önem verdiÄŸi PKK lideri Abdullah Öcalan, Ä°mralı Heyeti’yle yaptığı görüÅŸmede HDP’den aday gösterilmeleri için birkaç isim sundu.

Öcalan, DTK EÅŸbaÅŸkanı Hatip Dicle’ye, Ä°mralı Adası’ndaki görüÅŸmelerinde, Diyarbakır’dan aday olarak görmek istediÄŸini söyledi.

Daha önce milletvekilli adayı olmayacağını açıklayan Dicle’nin, Öcalan’ı kırmayacağı ve Diyarbakır’dan aday olacağı konuÅŸuluyor.

Öcalan, Kürt siyasetinde önemli bir isim olan Leyla Zana’nın da mecliste olmasını, 5 Mart’taki görüÅŸmede, bizzat kendisine söylediÄŸi öÄŸrenildi.

Milletvekilli adayı olmak düÅŸünmeyen Leyla Zana ise Öcalan’ın teklifinden sonra HDP’ye üye oldu ve aday adaylığı baÅŸvurusunda bulundu.

ZANA DA DÄ°YARBAKIR'DAN 

Öcalan’ın mecliste görmek istediÄŸi bir diÄŸer isim ise Avrupa Parlamentosu eski üyesi Feleknas Uca. Ezidi olan Uca, HDP’de Batman milletvekilli aday adaylık baÅŸvurusunda bulunmuÅŸtu.

Öcalan’ın adaylık için öneri yaptığı bir diÄŸer isim ise Ä°mralı Heyeti’nde yer alan HDP Ä°stanbul milletvekilli Sırrı Süreyya Önder.

PKK liderinin, HDP Ä°mralı Heyeti’ne, Prof. Dr. Mithat Sancar ile Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın da aday gösterilmesini önerdiÄŸi bilgisi edinildi.

Söz konusu 2 isim de, Mardin için aday adaylık baÅŸvurusunda bulunmuÅŸtu.

7 Nisan’dan sonra seçim startını verecek olan HDP, “çok dilli” seçim propagandası yürütecek. Hemen hemen her ilde seçim mitingi düzenleyecek olan HDP, “Yeni yaÅŸam” sloganıyla yola çıkacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.