Sosyal Medya

Güncel

'Teröre karşı birlik olunmalı'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, dün saldırı düzenlenen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti, “Terörle mücadelede dayanışma önemlidir” dedi.



Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleÅŸkesine gelen BaÅŸbakan Yardımcısı AkdoÄŸan'ı, Emniyet Müdürü Selami Altınok karşıladı. Yaklaşık 40 dakika süren görüÅŸmenin ardından AkdoÄŸan çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. AkdoÄŸan çarÅŸamba günü gerçekleÅŸen terör saldırısı sebebiyle Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'ne geçmiÅŸ olsun ziyaretinde bulunduÄŸunu söyledi.

Saldırı nedeniyle derinden sarsıldıklarını ifade eden AkdoÄŸan, ''Yaralı polis memuru kardeÅŸlerimizin durumlarını da öÄŸrendik. Hamdolsun, durumlarının iyi olması bizi sevindirdi. Öncelikle bu terör saldırısını lanetliyoruz ve ÅŸiddetle kınıyoruz'' dedi.

“Türkiye içinde bir birlik, bütünlük görüntüsü vermek önemli”

AkdoÄŸan bu tür saldırıları herkesin istisnasız kınaması gerektiÄŸini belirtti;

''Terör kimden gelirse ve kime karşı olursa olsun, amacı, kaynağı, hedefi ne olursa olsun terör birdir. Terörün her türlüsüne karşı çıkmak gerekir. Terörle mücadelede dayanışma önemlidir. Hem yurt içinde önemlidir, hem yurt dışında önemlidir. Terör saldırıları meydana geldiÄŸinde Türkiye içinde bir birlik bütünlük görüntüsü vermek, Türkiye toplumu olarak tek ses ve tek yürek olmak çok büyük önem taşır. Bu yüzden bu tür hadiselere karşı ortak tepki verebilmeyi öÄŸrenmemiz gerekir."

“Küresel mücadele ÅŸart”

AkdoÄŸan küresel mücadelenin önemine de deÄŸindi;

“Onun ötesinde küresel mücadele de ÅŸarttır. Uluslararası iÅŸbirliÄŸi ve dayanışmanın ne kadar önemli olduÄŸunu bu hadisede de gördük. Sayın BaÅŸbakanımızın da açıkladığı gibi, adliye sarayındaki teröristlerin yurt dışındaki birtakım kiÅŸilerle irtibatlı olduklarını, talimat aldığını söylemiÅŸti sayın BaÅŸbakanımız. Bu yüzden uluslararası iÅŸbirliÄŸi ve dayanışmayı da çok önemsiyoruz"

“Devlet memuru olarak görmemek lazım”

BaÅŸbakan Yardımcısı, bu tür saldırılarda hedef alınanların aslında milletin evlatları olduÄŸunu da söyledi;

"Dün yaralanan kardeÅŸlerimizi devletin memuru olarak görmemek lazım. Milletimizin evlatları olarak görmek lazım. Yani yaralanan, vurulan, ÅŸehit olan askerimiz de polisimiz de savcımız da hakimimiz de... Bunlar devletin memuru ve ben devlete saldırdım diye bir anlayış yanlıştır. Bunlar milletin evlatlarıdır ve bunlara karşı yapılan saldırılar hem devlete, hem millet karşı yapılmış saldırılardır.

AkdoÄŸan, devlete de millete de kalkan elin kırılması konusunda devletin ve hükumetin kararlılığının tam olduÄŸunu söyledi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.