Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'de hapishane baskını: 300 mahkum firar etti

Yemen'in Hadramevt bölgesinde el Kaide'nin bir hapishaneye düzenlediği baskında en az 300 tutuklu kaçtı



Yemen'de El Kaide'nin bir hapishaneye düzenlediÄŸi baskında en az 300 mahkumun firar ettiÄŸi bildirildi. Hapihanenin Yemen'in Hadramevt bölgesinde bulunduÄŸu belirtiliyor. 

Yemen'deki iç karışıklıktan yararlanan El Kaide ülkenin güney doÄŸusundaki Mukalla kentinde bir cezaevine baskın düzenledi. El Kaide cezaevindeki 300 mahkumla birlikte bölgedeki liderlerinden Caled Batarfi'yi de serbest bıraktı. Batarfi 4 yıldır cezaevinde bulunuyordu. El Kaide'nin saldırısında iki güvenlik görevlisi ve 5 mahkumun öldürüldüÄŸü belirtildi. Mukalla'da Suudi destekli Devlet BaÅŸkanı Mansur Hadi'ye baÄŸlı birliklerle de çatışan El Kaide grupları hükümet binaları ve bankaları bastı.

ADEN'DE ÇATIÅžMALAR SÜRÜYOR

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon ile Husi militanlar arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Husi grupları taşıyan ve eski devlet baÅŸkanı Ali Abdullah Salih'e baÄŸlı askerlerin komutasındaki tank ve zıhlı araç konvoyu, Aden'in merkezine yakın Kor Maksar mahallesine kadar ulaÅŸmıştı.

Suudi hava bombardımanı ile kısmen çekilen zırhlıların ara sokaklarda tutunmaya çalıştığı belirtildi. Aden'de iki tarafta henüz kontrolü ele geçirmiÅŸ deÄŸil. Yemen'de çok taraflı bir çatışma yaÅŸanıyor. Ä°ran destekli Husiler ve müttefikleri Ali Abdullah Salih'e karşı Suudi destekli Mansur Hadi savaşıyor. Terör örgütü El Kaide ve IŞİD ise her iki tarafla çatışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.