Sosyal Medya

Güncel

Kenya'da üniversite baskını: 68 ölü

Kenya'da Eş Şebab'ın bir üniversiteye baskın düzenlemesi sonucu en az 68 kişinin hayatını kaybettiği ileri sürülüyor. Ölü sayısıyla ilgili çelişkili bilgiler geliyor



Kenya'nın kuzeydoÄŸusunda Somali sınırındaki Garissa Üniversitesi'nin kampüsünde maskeli ve silahlı kiÅŸilerin düzenlediÄŸi saldırıda ölenlerin sayısı 68'e yükseldi.

Kenya televizyonunda yer alan haberde Garissa Üniversitesi'nin kampüsünde silahlı kiÅŸilerin düzenlediÄŸi saldırıda 2'si koruma 68 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduÄŸu 32 kiÅŸinin yaralandığı belirtildi.

Polis, saldırı sırasında 100 kadar öÄŸrenci ve öÄŸretim görevlisinin kurtarıldığını, kurtarılan öÄŸrencilerin saldırganların en az 5 kiÅŸi oldukları bilgisini verdiklerini açıkladı.

HRÄ°STÄ°YANLAR REHÄ°N TUTULUYOR

Reuters'a konuÅŸan EÅŸ Åžebab'ın askeri sözcüsü Åžeyh Abdiasis Ebu Musab, "Ä°nsanları ayırdık ve Müslümanları serbest bıraktık. Binanın içinde birçok Hristiyan'ın cesedi var. Aynı zamanda birçok Hristiyan'ı canlı tutuyoruz. Çatışma sürüyor" dedi.

Saldırıyı Somali'de faaliyet gösteren EÅŸÅŸebab örgütünün üstlendiÄŸi bildirildi. Nizamiyedeki korumalara ateÅŸ açarak Garissa Üniversitesi'nin kampüsüne giren ve öÄŸrenci yurtlarına ulaÅŸmayı baÅŸaran saldırganların, kampüsün içinde etrafa rastgele ateÅŸ ettikleri ifade edilmiÅŸti.

Garissa Üniversitesi kampüsü, Somali sınırına 200 kilometre uzaklıktaki Garissa kentinin 3 kilometre dışında bulunuyor. Kampüste 300 civarında öÄŸrencinin yaÅŸadığı biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.