Sosyal Medya

Güncel

Arınç'tan İsrail'e flaş çağrı

İsrail'deki genel seçimleri kazanan Netanyahu'ya çağrıda bulunan Bülent Arınç'ın bu ülkeyle ilişkilerin düzelmesi için şartlarını sıraladı.



BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ä°srail televizyonu Kanal 2'ye röportaj verdi.

Ä°ÅŸte Bülent  Arınç’ın Kanal 2’ye yaptığı açıklamalar:

- Hiçbirimiz antisemitik düÅŸüncelere sahip deÄŸiliz. Antisemitizm Türkiye’de hiçbir zaman zemin bulmamıştır. Bununla da iftihar ediyoruz. DoÄŸrudan doÄŸruya bir Yahudi karşıtlığının ya da bir inanç olarak Musevi karşıtlığının Türkiye’de hiç kimsede bulamazsınız.

- Türk halkının genelde, ÅŸüphesiz Yahudiler ya da Museviler olarak deÄŸil ama Ä°srail devletinin uygulamalarına karşı çok aşırı tepki verebiliriz. Bu tepkilerde de kendimizi her zaman haklı buluyoruz.

NETANYAHU’NUN SEÇÄ°MLERÄ° KAZANMASINA YAPTIÄžI YORUM

- Åžüphesiz seçimleri Likud lideri Netanyahu’nun kazandığını biliyorum. Yine bir koalisyon hükümeti olacak. DiÄŸer ittifaklar biraz geride kaldılar. Bu bir baÅŸarıdır Ä°srail halkının tercihidir. Türkiye’nin olumlu olumsuz beyanda bulunması da doÄŸru deÄŸildir. Biz iç politikadaki geliÅŸmeleri o ülkenin halkına bırakıyoruz. Bu bir tercihtir. Ama ümitli olmak istiyoruz.

ARINÇ'IN NETANYAHU'DAN BEKLENTÄ°SÄ°

- Sürdürülebilir bir barışın veya barış görüÅŸmelerinin ciddi bir siyasi iradeyle baÅŸlayacak olmasından, ikincisi de Filistin meselesinde, Gazze meselesinde OrtadoÄŸu’da kapsamlı bir çözüme doÄŸru gidiÅŸte Netanyahu’dan daha olumlu beyanlar, daha olumlu düÅŸünceler çıkacağını ümit ediyoruz.

“NETANYAHU’DAN BEKLENTÄ°NÄ°Z” NEDÄ°R SORUSUNA VERDİĞİ CEVAP

Filistin Ä°srail itilafının kesin bir ÅŸekilde sona erdirilebilmesi konusunda hükümetin siyasi iradesini güçlü bir ÅŸekilde beyan etmesi, bunu bekliyor ve ümit ediyoruz.

Bu yüzden Netanyahu eÄŸer yeni bir baÅŸlangıç yapacaksa; güven artırıcı, Türkiye ile iliÅŸkileri düzeltmek noktasında da bize gerçekten bir jest yapacaksa; ÅŸüphesiz bir barışa olan iradesinin güçlü olduÄŸunu deklare etmesi, ikincisi Filistin’e Gazze’ye konulmuÅŸ olan ablukaların bir ÅŸekilde kaldırılması, OrtadoÄŸu’ya barışın gelebilmesi ve ÅŸüphesiz Ä°srail güvenliÄŸinin de netice itibariyle güçlü bir ÅŸekilde saÄŸlanacak olması, bu noktada Türkiye’nin iyi bir partner olarak seçilmesi, bizce çok doÄŸru olacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.