Sosyal Medya

Güncel

DoÄŸan Grubu'dan piÅŸkinlik

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın başına silah dayanarak rehin alınması sırasında teröristlerin yayınladığı fotoğrafı Doğan Yayın Grubu Hürriyet ve tüm organlarında çarşaf çarşaf kullandı. Sadece fotoğrafı yayınlamakla kalmayıp, "terörist" ifadesini kullanmak için tereddüt eden Doğan Grubu, suçlamaların ardından 'özrü kabahatinden büyük' şeklinde yorumlanacak bir açıklama yaptı.



ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adliyesi'nde rehin alınan Savcı Kiraz'ın ÅŸehit edilmesinin ardından teröristlerin propaganda amacıyla yayınladığı fotoÄŸraflar DoÄŸan Grubu baÅŸta olmak üzere birçok medya kuruluÅŸunca servis edildi. Gazetecilik etik ve ahlak ilkelerine göre yayınlanması doÄŸru olmayan fotoÄŸrafları yayınlayan kuruluÅŸların sessizliÄŸi sürerken, DoÄŸan Grubu, 'özrü kabahatinden büyük' dedirtecek cinsten bir açıklamaya imza attı. Yapılan açıklamada, CNN TÜRK'te program yapan Mirgün Cabas'ın skandal tweetinin kurul tarafından hatalı görüldüÄŸü belirtilirken, Åžehit Savcı Mehmet Kiraz'ın başına silah dayanan fotoÄŸrafın paylaşılmasının yayın ilkelerine aykırı olmadığı savunuldu. DoÄŸan Grubu, DHKP-C flamasının görünmesini ise yanlış buldu.
"Propagandaya yer vermeyecek ÅŸekilde kullanıldığı için uygun"

DoÄŸan Yayın Ä°lkeleri Kurulu tarafından yapılan açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı; "Hürriyet gazetesinin manÅŸetten verdiÄŸi terörü lanetleyen haberi, bu haberi verirken terör örgütünün propagandasına yer vermeyecek ÅŸekilde kullandığı fotoÄŸraf Yayın Ä°lkelerine uygun bir davranış olarak deÄŸerlendirilirken, gazetenin iç sayfasında terör örgütünün sembollerini gösteren bir fotoÄŸrafın yayımlanması, benimsediÄŸimiz ilkeler bakımından hatalı görülmüÅŸtür."
Mirgün Cabas'ın skandal tweeti

CNNTürk'te program yapan Mirgün Cabas twitter hesabından, savcının başına silah dayanmış terör eylemini deÄŸil de Berkin Elvan'ın ölümü üzerine yapılan yorumları eleÅŸtirmiÅŸti. Cabas "bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: Çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın" yazdı. Cabas gelen tepkiler üzerine özür dileyip iki gün izne ayrıldığını duyurdu.
O gazete ve TV'ler cenaze törenine alınmadı

Terör eylemine karşı net tavır göstermeyen, teröristleri 'eylemci' olarak niteleyen basın kuruluÅŸları Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze törenini takip edemedi. BaÅŸbakanlık ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, "Bir terör örgütünün hedeflerine hizmet edecek propagandasına yardımcı olacak yayın yapmak. Terör örgütüne karşı net tavır göstermeyen yayın kurumlarına karşı vatandaşın gösterebileceÄŸi tepkiyi önlemek" açıklaması ile kararı duyurdu. BaÅŸbakanlığın aldığı karara göre DHKP-C'li teröristlerin propaganda amaçlı yayınladıkları fotoÄŸrafları birinci sayfasına taşıyan Hürriyet, Sözcü, Cumhuriyet ve Taraf gazeteleri ile Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk, Kanal D, DoÄŸan Haber Ajansı, CNN Türk, Cihan Haber Ajansı ve Ä°MC TV Eyüp Sultan Camii'ndeki tören alanına sokulmadı.
Milat özür diledi

O fotoÄŸrafı kullanan Milat gazetesi ise bugün büyük bir hata yaptıklarını ve tüm Türkiye'den özür dilediklerini duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.