Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°ran'dan BM'ye: Operasyonu durdurun

İran, Yemen'e yapılan 'Kararlılık Fırtınası' operasyonunun durdurulması için istekte bulundu.



AA'da yer alan habere göre, Ä°ran, BirleÅŸmiÅŸ Milletler'den (BM) Yemen'deki operasyonların durdurulmasını istedi.

Ä°ran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Kuveyt'te düzenlenen 3. Uluslararası Suriye Donörler Toplantısı'na katılan DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BM Genel Sekreter Ban ki-Moon ile bir araya geldi.

Abdullahiyan görüÅŸmede, savaşın daha çok alevlenmesine ve bölgenin güvenliÄŸinin tehlikeye düÅŸürülmesine izin verilmemesi gerektiÄŸini belirterek, BM'den Yemen'e yönelik askeri harekatın durması için tüm imkanlarını kullanmasını talep etti.

Yemen'de askeri harekatın devam etmesinin bölgedeki ülkeleri zor duruma bıraktığını savunan Abdullahiyan, "Yemen'e yönelik devam eden askeri operasyon, bölgedeki ÅŸartları tehlikeli duruma sürükler" ifadesini kullandı.

Siyasi krizin devam ettiÄŸi Yemen'de Husilerin baÅŸkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i "geçici merkez" ilan etmiÅŸ ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceÄŸini açıklamıştı. Bu geliÅŸmelerden sonra Husilerin, Aden'e doÄŸru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap BirliÄŸi ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çaÄŸrısının ardından Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına baÅŸladığını duyurmuÅŸtu.

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nden oluÅŸan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.