Sosyal Medya

Güncel

TSK'dan Balyoz açıklaması: Beklediğimiz gibi

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Balyoz davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dava beklediğimiz şekilde sonuçlanmıştır" denildi



Genelkurmay BaÅŸkanlığı, dün tamamı beraat eden Balyoz davası ve DHKP-C tarafından öldürülen savcıyla ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay'ın açıklamasında Balyoz davasının sonucu için, "BeklediÄŸimiz gibi" ifadeleri kullanılırken; Savcı Kiraz için de baÅŸsaÄŸlığı dilendi.

Açıklamada ÅŸunlar kaydedildi:

Kamuoyunda “Balyoz davası” olarak adlandırılan, çeÅŸitli sahte delillerin kullanıldığı ortaya çıkan ve süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını derinden üzen bu dava beklediÄŸimiz ÅŸekilde beraat ile sonuçlanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak; hukukun üstünlüÄŸüne saygının gereÄŸi ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamanın hakkaniyete uygun neticeleneceÄŸine olan inancımız sürekli olarak muhafaza edilmiÅŸ, verilen karar ile birlikte bu yöndeki inanç ve beklentilerimizin haklılığı ortaya çıkmıştır.

Yaptığımız suç duyuruları kapsamında, etkili ve süratli soruÅŸturma yapılarak silah arkadaÅŸlarımızı, ailelerini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini derinden yaralayan kiÅŸilerin tespit edilerek, adil bir yargılama sonucunda hak ettikleri ÅŸekilde cezalandırılmaları beklenmektedir.

Bu karar çerçevesinde, beraat eden personelimizin, ailelerinin ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının sevincini yürekten paylaşır, kendilerine saÄŸlıklı ve mutlu günler temenni ederiz.

SAVCI Ä°ÇÄ°N BAÅžSAÄžLIÄžI 

"Ayrıca, dün görevi başında menfur bir terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ÅŸehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yargı camiasına ve Yüce Türk Milletine baÅŸsaÄŸlığı dileriz."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.