Sosyal Medya

Güncel

'Berkin Elvan' savcısı rehin alındı

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alındı. İçeriden silah sesi duyuldu.



Berkin Elvan soruÅŸturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Ä°stanbul ÇaÄŸlayan Adliyesi'ndeki odasında silahlı bir grup tarafından rehin alındı. Ä°çeriden silah sesi duyuldu. Odanın bulunduÄŸu koridor boÅŸaltıldı. Takviye polis kuvveti çaÄŸrıldı. 

Terörle mücadele ekipleri ve özel harekat polisleri altıncı kattaki odanın çevresini abluka altına aldı. Ä°stanbul Emniyet Müdürü Selimi Altıok da adliyeye geldi. Koridorda bulunan olayı takip eden baÅŸsavcıvekilleri ile hakim ve savcılar polisler tarafından koridordan çıkarıldı. SaÄŸlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

DHKC örgütüne yakın bir internet sitesinde, savcının rehin aldındığı, talepler yerine getirilmediÄŸi takdirde savcının öldürüleceÄŸi yazıldı. 

Örgüte yakın internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında da savcının odasından fotoÄŸraflar yayınlandı. FotoÄŸraflarda savcının kafasına silah dayandığı görülüyor. 

Al Jazeera yayın ilkeleri gereği bu fotoğrafları yayınlamıyor.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Gezi Parkı eylemeleri sırasında Ä°stanbul Okmeyda'nında polisin attığı gaz fiÅŸeÄŸinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaÅŸamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruÅŸturmaya bakıyor.

Yaklaşık iki ay önce bu soruÅŸturmaya atanan Savcı Kiraz, son olarak Emniyet MüdürlüÄŸü'nden daha önce eÅŸkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.