Sosyal Medya

Güncel

NATO!dan flaş Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin DAEŞ ile mücadele kapsamında önemli rol alacağını açıkladı.



Avrupa Parlamentosu'da dışiÅŸleri ve güvenlik komisyonlarının ortak toplantısında konuÅŸan Stoltenberg, "Suriye ve Irak'taki krizden en fazla etkilenen müttefikimiz Türkiye'dir. Yüzbinlerce sığınmacı almıştır. Türkiye DAEÅž'le savaÅŸan koalisyona dahildir ve DAEÅž'le savaÅŸacak askerlerin eÄŸitimine katkı yapmaktadır. Türkiye DAEÅž'le ve aşırılıkla savaÅŸta önemli rol oynuyor"dedi.

NATO ve AB arasında iÅŸbirliÄŸinin her zaman önemli olduÄŸunu belirten Stoltenberg,"Güvenlik baÄŸlamında temel deÄŸiÅŸiklikler gördüÄŸümüz bir dönemde iÅŸbirliÄŸimizi geliÅŸtirmemizin bilhassa önemli olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Yeni tehditler ve meydan okumalar görüyoruz ve bunların Ukrayna'daki saldırgan eylemlerin sorumlusu olan daha iddialı Rusya'nın davranışlarının sonucu olarak doÄŸudan, OrtadoÄŸu ve Afrika'da çalkantı ve barbarca ÅŸiddet ve sınırlarımız yakınlarında DAEÅž'in terörist faaliyetleri nedeniyle güneyden geldiÄŸini görüyoruz" ifadesini kullandı.

NATO ve AB'nin savunma yatırımlarında ve yeni tehditlere karşı direnç inÅŸasında ortak çalışabileceÄŸini kaydeden Stoltenberg, iÅŸbirliÄŸinin "tekrarlayıcı deÄŸil tamamlayıcı"alanlarda olması gerektiÄŸini vurgulayarak AB ordusu fikrine karşı çıktı.

Stoltenberg, bu aÅŸamada Rusya'dan NATO üyelerine "yakın ve belirgin bir tehdit görmediÄŸini" ve bunun ittifakın caydırıcılığıyla alakalı olduÄŸunu söyledi.

Jens Stoltenberg, AB üyelerine mevcut güvenlik tehditlerini göz önünde bulundurarak bütçeden savunmaya ayırdıkları payları artırmaları çaÄŸrısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.