Sosyal Medya

Dünya

Fransa'da İslamofobi ile mücadelede yeni yöntem

Fransa'da faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum örgütü "Ahmadiyya" ülkedeki İslamofobi'nin önüne geçebilmek için bir kampanya başlattı.



Ahmadiyya'nın internet sitesinden yapılan açıklamada Müslüman ailelere, farklı dinlerden insanları evlerine akÅŸam yemeÄŸine davet etmeleri çaÄŸrısı yapıldı. Ülkede giderek artan Müslüman karşıtlığına atıfta bulunulan açıklamada, ön yargı ve bilgisizliÄŸin Ä°slamofobi konusunda önemli rol oynadığına vurgu yapıldı.

Kampanyanın 26 Nisan tarihine kadar veilk etapta Paris bölgesi için geçerli olacağı ifade edilen açıklamada, Kanada'da daha önce yapılan bu uygulamanın oldukça baÅŸarı saÄŸladığına deÄŸinildi.

Fransa'daki son kamuoyu araÅŸtırmaları, Müslümanlara yönelik saldırıların geçen yıla oranla en az iki misli arttığını ortaya koyuyor. Fransa'da özellikle Müslümanlara ait ibadet yerleri ile mezarlara son dönemde düzenlenen fiziksel saldırılar artış gösteriyor.

Fransa'da çoÄŸu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslümanın yaÅŸadığı tahmin ediliyor. Fransa, Avrupa'da Müslümanların en fazla yaÅŸadığı ülkelerin başında geliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.