Batı Åžeria'nın Nablus kentinde açılan okul, Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi Koordinasyon Ajansı (TÄ°KA) tarafından yaptırıldı. Açılışına Kudüs ÅŸiirleriyle bilinen edebiyatçı Nuri Pakdil'in de katıldığı okula, Filistin EÄŸitim Bakanlığı tarafından 'Nuri Pakdil Türk Kız Okulu' adı verildi.

360 öÄŸrencinin eÄŸitim gördüÄŸü okulda, Filistin EÄŸitim Bakanlığı'nın müfredatı takip ediliyor. Okulda Türçe dersi de seçmeli yabancı dil olarak gösterilebilecek.

Türkiye ve Filistin makamları arasında yapılan anlaÅŸma gereÄŸi TÄ°KA Filistin'de yaptırdığı beÅŸinci okulu da yönetime teslim etti.

Okulun açışışında konuÅŸma yapan 81 yaşındaki Nuri Pakdil "Filistinli kardeÅŸlerimle ilk defa buluÅŸmanın heyecanını yaşıyorum. Åžimdi size saÄŸ kolumu kaldırıp bir bileklik göstereceÄŸim. Ben buna zincir diyorum. SaÄŸ kolumda Kudüs zinciri, kalemim Filistindir" sözleri açılışa katılan Filistinliler tarafından da ayakta alkışlandı.

Nablus kentindeki törene Nablus'ta yasayan 750 kisilik Yahudi Samirilerin temsilcileri de katildi. Samiriler Israil ve Siyonist karşıtlığı ile biliniyor.

Kaynak: Al Jazeera