Sosyal Medya

Güncel

Yok artık! Cenazeler karıştı!

Almanya’dan Türkiye’ye aktarmalı olarak getirilen bir cenaze İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda başka bir cenaze ile karıştırıldı.



Almanya’nın Bochum kentinde yaÅŸayan Mardinli Latife Sancak, ÅŸeker hastalığı nedeniyle geçtiÄŸimiz PerÅŸembe günü vefat etti. Sancak’ın naaşı memleketlerinde defnedilmek üzere kefenlenip tabuta konuldu ve havayolu ile aktarmalı olarak Ä°stanbul’da gönderildi. Ancak Latife Sancak’ın cenazesi Ä°stanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda baÅŸka bir cenazeyle karıştırıldı.

CENAZELER FARKLI ÅžEHÄ°RLERE GÖNDERÄ°LDÄ°

Ä°stanbul’daki havayolu ÅŸirketi, Mardin’e göndermesi gereken cenazeyi Konya’ya ve Konya’ya göndermesi gereken cenazeyi ise Mardin’e gönderdi. Mardin Havalimanı’nda cenazeyi Midyat ilçesinde defnetmek için bekleyen Latife Sancak'ın yakınları, cenazenin kendilerine ait olmadığını son anda fark etti. Duruma tepki gösteren Latife Sancak’ın torunu Servet Yıldırım ile yakını Yahya DoÄŸan, cenazeleri karıştıran havayolu ÅŸirketi hakkında yasal süreç baÅŸlatacaklarını ifade etti.

Almanya'nın Bochum kentinde yaÅŸadıklarını ve PerÅŸembe günü ÅŸeker hastası olan ninesinin vefat ettiÄŸini söyleyen Servet Yıldırım, cenazenin Duesseldorf havaalanından Türkiye'ye gönderdiklerini ve kendilerinin de baÅŸka bir uçakla geldiÄŸini belirtti. Yıldırım, “Biz Ä°stanbul'a geldik. Cenazemiz de Ä°stanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Oradan da aktarmalı Mardin'e gelecekti. Orada büyük bir yanlışlık olmuÅŸ. Konya'ya giden bir cenaze ile karışmış. Bizim cenazemiz de Konya'ya gitmiÅŸ. Konya'daki cenaze de buraya geldi. Bunu cenazeyi Mardin’de teslim aldıktan sonra fark ettik. Büyük bir maÄŸduriyet yaÅŸadık. Cenazemiz Midyat'ta defnedileceÄŸi için köyden bütün akrabalarımız ile geldik. Cenazeye baktık bizim olmadığını görünce teslim almadık. Türkiye’nin birçok ilinden akrabalarımız gelmiÅŸti, hepsi geri dönmek zorunda kaldı. Yarın tekrar gelecekler. Yetkililer bize tatmin edici bir cevap veremedi. Bize 'yarınki uçağı bekleyin' dediler. Cenazemiz yarın sabah uçağı ile gönderilecek. Her iki cenaze de Almanya'dan yola çıkmış. Aktarmalı olarak biri Konya'ya biri Mardin'e gelecekti. Orada çalışanlar tarafından karıştırılmış. Bizim cenaze Konya'ya Konya'nın cenazesi ise Mardin'e geliyor” dedi.

TAZMÄ°NAT DAVASI AÇACAKLAR

Avukatlarına haber verdiklerini ve bu konuda yasal bir süreç baÅŸlatacaklarını belirten Yıldırım, “Tazminat davası açmayı düÅŸünüyoruz. Avukatlarımız ile görüÅŸtük” diye konuÅŸtu.

Latife Sancak'ın yakını Yahya DoÄŸan ise cenazeyi almaya gelirken Mardin Havalimanı'nda beklenmedik bir ÅŸok yaÅŸadıklarını söyledi. Kendilerine ait cenazenin Konya'da defnedilmek üzereyken fark edildiÄŸini öÄŸrendiklerini ifade eden DoÄŸan, “Durumu telafi etmek için firma yetkililerine ulaÅŸamadık. Havalimanında çalışan görevliler ile aramızda bir ÅŸeyler yapmaya çalıştık. Kayıp bir eÅŸya gibi bir muamele gördük. HoÅŸ bir ÅŸey deÄŸil. Cenazenin ÅŸu anda nerede ve ne durumda olduÄŸuna dair bir bilgimiz yok. Çünkü yetkililerle görüÅŸemedik” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
YaÅŸanan bu karışıklığın ardından Konya'ya giden Latife Sancak'a ait cenaze bugün sabah saatlerinde Mardin'e ulaÅŸtı. Cenazelerini alan yakınları defin iÅŸlemi baÅŸlattı.



KAYNAK: Ä°HA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.