Sosyal Medya

YaÅŸam

ODTÜ'lü genç IŞİD'e nasıl katıldığını anlattı

ODTÜ mezunu bir genç, Facebook sayfasından IŞİD'e nasıl ve niçin katıldığını anlattı.



IŞİD’e katıldığını açıklayan ODTÜ Fizik Bölümü mezunu RaÅŸid TuÄŸral, Facebook sayfasından hikayesini anlattı. IŞİD’in içinden bilgiler veren ve örgüte katılacaklara tavsiyelerde bulunan TuÄŸral’ın Facebook hesabı kısa süre içinde kapatıldı.

Ajanslarda yer verilen bilgiye göre; 
ODTÜ’de kaldığı yurttan ayrılarak 10 Ocak’ta Urfa’dan Suriye’ye geçip IŞİD’e katılan TuÄŸral, sınırı Libya ve Suudi Arabistan’dan gelen ‘kardeÅŸler’iyle geçtiÄŸini aktardı. Suriye’de kendilerini bir arabanın beklediÄŸini belirten TuÄŸral, daha sonra Hollandalı, DoÄŸu Türkistanlı, Fransız, BangladeÅŸli, Faslı, Kosovalı ve Alman IŞİD üyeleriyle beraber kalacağı eve geçtiklerini belirtti.

Yazısında IŞİD’in propagandasını yapan ODTÜ mezunu genç, önce spor daha sonra da silah eÄŸitiminden geçirildiklerini anlattı. TuÄŸral, her an cepheye çaÄŸrılabileceÄŸini ancak ÅŸu anda fotoÄŸrafçı olarak çalıştığını kaydetti. Ancak yazının altında paylaşımın Ä°stanbul’dan yapıldığı dikkat çekti. TuÄŸral’ın geri mi geldiÄŸi, hala Suriye’de mi olduÄŸu bilinmiyor.

IŞİD'in esir aldığı kadınlardan bahseden TuÄŸral ÅŸu ifadeleri kullandı: “Devle’de cariyelerin varlığı doÄŸru. Yezidilerin bir kısmı cariye olarak alınmış ve bunda da Ä°slam’a aykırı bir ÅŸey yok.”

HESABI KAPATILDI

Yazısını IŞİD’e katılanlara tavsiyeler vererek sonlandıran TuÄŸral’ın hesabı Facebook’a yapılan ÅŸikayetler sonrası kapatıldı. EkÅŸi Sözlük’te yorum yapan bazı ODTÜ’lüler TuÄŸral’ı tanıdığını söyleyip, “KiÅŸisel olarak tanırım. 35 ortak arkadaşımız varmış hatta. Neden böyle bir ÅŸey yaptığını anlayamadım. Tek ideolojisi astrofizikti. Demek ki iyi tanıyamamışım” ifadelerini kullandı. 


Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.