Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den flaş Yemen hamlesi!

Türkiye ait Basra Körfezi'nde bulunan 'hayalet gemi' TCG Büyükada koilasyon güçlerine destek için sıcak bölgeye konumlandı...



Yemen'de yönetimi kontrolü altına alan Ä°ran destekli Åžii Husiler'e karşı baÅŸlatılan koalisyon bombardımanı dün de devam etti. Basra Körfezi'nde bulunan 'hayalet gemi' TCG Büyükada da sıcak bölgeye geçti. 

Beyazgazete.com'da yer alan bilgiye göre;
 Ä°ran destekli Husiler'in Yemen'de yaptığı darbe üzerine Suudi Arabistan liderliÄŸinde baÅŸlayan "Kararlılık Fırtınası" operasyonu dün de devam etti. Suudi Arabistan'ın yanı sıra Kuveyt, Bahreyn, Katar, Ürdün, Sudan, Mısır ve Fas'ın katıldığı operasyonda dün Husi Ensarullah Hareketi'nin baÅŸkent Sana, Sa'da ve Marib'deki askeri eÄŸitim kışlaları ile füze bataryaları ve mühimmat depolarını bombalandı. Görgü tanıkları, koalisyon uçaklarının, Husiler'in kontrolünde bulunan baÅŸkent Sana'daki Özel Güvenlik Kuvvetleri'ne ait kışla ve çeÅŸitli noktalardaki askeri hedefler ile Marib ilindeki "Mas Askeri Kışlası'nı vurduÄŸunu belirtti. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz dün koalisyondaki 8 ülkenin liderlerinin yanı sıra CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'la da görüÅŸtü. Bu arada Basra Körfezi'nde Kartallar 2015 tatbikatında bulunan Türk korveti TCG Büyükada'nın da bölgeye gittiÄŸi öÄŸrenildi. Radara yakalanmama özelliÄŸi ile dünyadaki en iyi korvetler arasında gösterilen Türk yapımı korvetin birkaç gün içinde sıcak sulara ulaÅŸacağı belirtildi. DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ise "Biz Türkiye olarak istihbarat desteÄŸi de dahil her türlü desteÄŸi verebileceÄŸimizi söyledik. Körfez ülkelerinin bizden ne gibi beklentileri var, yetkililerini gönderecekler, oturup konuÅŸacağız ve nasıl bir destek verebileceÄŸimizi onlarla görüÅŸeceÄŸiz. Åžu anda bölgede mezhepsel bir çatışma var ve biz bunu istemiyoruz" diye konuÅŸtu. 

PETROL SAVAÅžI
Bu arada savaşın ÅŸiddetlenmesi durumunda Husiler'in Yemen açıklarındaki Babu'l- Mendeb boÄŸazını kapatabileceÄŸi belirtildi. Suudi Arabisatn'ın ürettiÄŸi petrolün çoÄŸunluÄŸunun geçtiÄŸi kritik boÄŸazın kapıtılması halinde Körfez ülkelerinin ekonomilerinin büyük oranda sarsılacağı belirtildi. 

TCG BÜYÜKADA
Sınıf Ada sınıfı korvet Tipi Karakol ve anti-denizaltı savaÅŸ gemisi Uzunluk 9.956 m Hız Maksimum 30 knot Menzil 3.500 deniz mili (6,480 km) KiÅŸi kapasitesi 93-136 arası Silah 1 x 76 mm OtoMelara Super Rapid top 2 x 20 mm Aselsan STAMP II Anti-yüzey füzeleri 8 x Harpoon Blok II SSM BB Uçaksavar füzeleri 21 x RAM (PDMS) Torpidolar 2 x 324 mm Mk.32 üçlü atar veya Mk.46 torpido Anti-denizaltı roketi 6x DSH Roketi ve Atıcı Sistemi Hangar ve platformları S-70B Seahawk ASW helikopter Ä°nsansız hava araçları (Ä°HA) Notlar 20 ton silah depolama yeteneÄŸi, JP-5 uçak yakıt, havadan yakıt ikmali, radara yakalanmama özelliÄŸi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.