Sosyal Medya

Dünya

Lufthansa'dan 50 bin euro tazminat

Lufthansa, kendisine bağlı Germanwings uçağında hayatını kaybedenlerin ailelerine yolcu başına 50 bin euro tazminat ödeyeceğini açıkladı.



Lufthansa Havayolları'na baÄŸlı Germanwings uçağının Salı günü 144 yolcusuyla Fransa'nın güneyinde daÄŸa çakılmasının ardından ÅŸirket, kazaya iliÅŸkin tazminat ödeyeceÄŸini açıkladı. 

Lufthansa'dan bir yetkilinin Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, 50 bin euroya kadar mali yardım yapılacağını bildirildi.

Almanya’ya heyet gidiyor

Fransa, üç jandarma, bir adli polis ÅŸefi ile sivil sivil havacılık temsilcisinden oluÅŸan heyeti, kaza ile ilgili soruÅŸturma çerçevesinde Almanya’ya gönderdi.

Fransız heyet, Alman yetkililerle birlikte soruÅŸturmayı sürdürecek.

Barselona-Duesseldorf seferine yaparken salı günü düÅŸen uçakta 144 yolcu ve altı uçuÅŸ personeli hayatını kaybetmiÅŸti.

'Sorumlusu pilot'

Salı günü 144 yolcusuyla Fransa'nın güneyinde daÄŸa çakılan Germanwings uçağını kasten düÅŸürdüÄŸü savcılık tarafından belirlenen yardımcı pilot Andreas Lubitz'in 2009 yılında 'ağır depresyon nöbetleri' ÅŸikâyetiyle psikolojik tedavi gördüÄŸü ve hâlâ bu konuda uzman desteÄŸi aldığı ortaya çıkmıştı.

Lubitz'in Düsseldorf'taki evinde polis tarafından yapılan aramada, yırtılmış halde çalışamayacağına dair saÄŸlık raporu bulunmuÅŸtu. 

Kaynak: Reuters ve Anadolu Ajansı 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.